УЇК-ЕНД ФУТБОЛЬНОЇ ЄВРОПИ

26.06.2007

Іспанія

      Володар Суперкубка Європи й переможець двох останніх розіграшів Кубка УЄФА, «Севілья», додала до своїх трофеїв ще й Кубок Іспанії. Єдиний гол у протистоянні з «Гетафе» на мадридському стадіоні «Сантьяго Бернабео» забив малійський форвард Фредерік Канут, котрий скористався «обрізкою» суперника в центрі поля і реалізував вихід сам на сам із голкіпером. Щоправда, наприкінці зустрічі Канут трохи зіпсував собі настрій, коли отримав від судді червону картку за бажання помститися за грубу гру проти себе. Ця перемога стала четвертою для «Севільї» у національному кубку і першою з 1948 року.

      Королівський кубок. Фінал. «Севілья» — «Гетафе» — 1:0 (Канут, 11; вилучення: Канут, 88).

Росія

      Пітерський «Зеніт» вийшов у лідери першості після гольової феєрії у матчі проти «Спартака» з Нальчика. Українець Анатолій Тимощук провів у складі пітерців повний матч. По 90 хвилин відіграли за свої команди в очному протистоянні «Луча» й «Хімок» у Владивостоку два Дмитра — Семочко й Парфьонов.

      З перемоги почав своє перебування на посту головного тренера московського «Спартака» Станіслав Черчесов. Щоправда, місце у складі для нашого Максима Калиниченка він не знайшов.

      Прем'єр-ліга. 14-й тур. «Динамо» — «Ростов» — 3:0, «Кубань» — «Рубін» — 0:1, «Том» — «Локомотив» — 4:2, «Крилья совєтов» — ЦСКА — 1:0, «Амкар» — «Москва» — 1:1, «Зеніт» — «Спартак» (Нч) — 4:3, «Спартак» (М) — «Сатурн» — 2:0 (Штранцль, 57; Павлюченко, 90+3), «Луч-Енергія» — «Хімки» — 1:1.

       Лідери: «Зеніт» — 24, «Спартак» (М) — 23, «Динамо», «Крилья совєтов» — 22, «Москва» — 21 (13), ЦСКА — 21, «Амкар» — 19.

      Кращий бомбардир: Погребняк («Зеніт») — 6.

Молодіжні збірні

      Національна команда Голландії гравців віком до 23 років удруге поспіль стала переможцем чемпіонату Європи. У себе на батьківщині представники Країни Тюльпанів у вирішальному матчі впевнено здолали сербів — 4:1. Рік тому, нагадаємо, молоді голландці у фіналі так само, з великим рахунком, обіграли українців (3:0).