ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

21.06.2007

Сформовано календар чемпіонату України

      На бюро ПФЛ відбулося жеребкування календаря ХVІІ чемпіонату України сезону 2007/08. Цікаво, що вже в першому турі 14 липня в Донецьку зустрінуться кращі команди України — «Динамо» й «Шахтар». А за чотири дні до цього вони ж розіграють в Одесі Суперкубок України.

      З інших рішень бюро виділимо дискваліфікацію основного нападаючого «Дніпра» Сергія Корниленка аж на п'ять матчів за вилучення в поєдинку 30-го туру попереднього чемпіонату «Дніпро» — «Металіст». Тепер допомогти своїй команді білорус зможе не раніше 6-го туру ХVІІ першості.

«Чорноморець» взнав суперників

      Єдиний представник України у Кубку Інтертото, одеський «Чорноморець», розпочне турнір із другого раунду. 7 і 14 липня команда Семена Альтмана зустрінеться з переможцем пари «Шахтар» (Солігорськ, Білорусь) — «Єреван» (Вірменія). У випадку перемоги одесити в третьому колі протистоятимуть французькому «Лансу».

Плани «Арсеналу»

      Президент київського «Арсеналу» Вадим Рабинович повідомив, що за фінансову складову в клубі відповідатиме співвласник банку «Синтез» Олександр Лойфенфельд, який обійматиме посаду глави наглядової ради. До речі, саме Лойфенфельд умовив бізнесмена взяти столичну команду під свою опіку. Сам Рабинович збирається популяризувати «Арсенал», щоб за нього вболівала половина населення Києва.

      Бюджет клубу ще не сформований, але очікується, що він відповідатиме середньому рівню колективу вищої ліги (7—10 мільйонів доларів).

Матч миру

      У товариському матчі миру в Тель-Авіві новоспечений чемпіон Іспанії, мадридський «Реал», у присутності 30 тисяч глядачів розгромив об'єднану збірну Ізраїлю й Палестини з рахунком 8:0 (Гуті — 4, Негредо — 2, Рауль, де ла Ред).

У Калиниченка новий тренер

      Власник московського «Спартака» Леонід Федун відправив у відставку головного тренера команди Володимира Федотова, оскільки клуб українського півзахисника Максима Калиниченка упродовж п'яти турів не може виграти. На місце Федотова призначено колишнього воротаря «біло-червоних» Станіслава Черчесова, котрий виконував функції спортивного директора.