І ми хочемо чемпіонат!

21.06.2007

      Здобуття нашою країною права провести футбольний чемпіонат Європи 2012 року викликало подібне бажання й у представників інших видів спорту. Ще раніше заявку на жіночий форум Старого світу подали гандболісти, стоять у черзі на чоловічий євротурнір й баскетболісти, а тепер от ейфорія захопила й представників «королеви спорту». На прес-конференції на НСК «Олімпійський» про це заявив державний тренер і віце-президент ФЛАУ Валерій Александров. Причому, провести змагання планують саме на головній арені України, з будівництвом поблизу якої й досі намагається розв'язати проблеми футбольна федерація.

      Поки що ж наші атлети переймаються участю у Кубку Європи, що цих вихідних відбудеться у Мюнхені. До столиці німецької землі Баварія прибудуть по вісім кращих національних команд і у жінок, і у чоловіків. Щоправда, схоже, цей турнір не виправдовує сподівання його засновників, адже наступного року його збираються провести востаннє. Попри це, українці відносяться до нього доволі серйозно, надавши можливість пропустити вояж на Олімпійський стадіон Мюнхена лише лідерам команди, які готуються до серпневого чемпіонату світу за своїми планами.

      Пан Александров вважає, що нинішній склад чоловічої збірної може розраховувати на шосте місце, а представниці прекрасної статі — підскочити до четвертого. У делегації України нараховується по 25 представників кожної статі. Повести партнерів за собою мусять Денис Юрченко (стрибки з жердиною), Ольга Саладуха й Микола Саволайнен (потрійний стрибок), Вікторія Рибалко (стрибки у довжину), Вікторія Стьопіна (стрибки у висоту), Наталка Тобіас (1500 м), Тетяна Головченко (3000 м). А допомогти більш досвідченим спортсменам має перспективна молодь.