Повернення «Діабло»

20.06.2007

      Зазвичай буває навпаки: на екрани виходить фільм, а вже за ним швиденько кують, поки гаряче, нову комп'ютерну гру. Але добре відома любителям «стрілялок» гра «Діабло» стане чи не першою, за якою знімуть художній фільм. Принаймні кінокомпанія «Легенда Пікчерз» уже оголосила про свій намір взятися за екранізацію гри.

      Нагадаємо, що оригінальна гра «Діабло» була випущена компанією «Бліззард Ентертеймент» у грудні 1996 року. Сюжет гри доволі простий: герой (або героїня – на вибір гравця), який має магічні здібності, мусить знищити Зло, яке затаїлося в руїнах підземного міста. І от крок за кроком персонаж, рубаючи наліво й направо натовпи іншої нечисті, йде до своєї мети... Гра дуже швидко полюбилася гравцям, тож у 1997 році до неї випустили доповнення. А в 2000 році на полицях магазинів з'явилася друга частина — «Діабло- 2», але вже з суттєво покращеною графікою, заплутанішим сюжетом, ще досконалішими можливостями героїв та колоритнішими монстрами. Потім гру детально розписали майстри фентезі: з 2001 року книги за мотивами комп'ютерної «стрілялки» посипалися одна за одною. (До речі, і цьогоріч вийде свіженька трилогія «Діабло», автором якої є солідний чоловік — оглядач газети «Нью-Йорк таймс» Річард А. Нак.) Справді, просто дивно, що й досі за таку прибуткову справу не взялися кіношники.

      Як зазначає «Легенда Пікчерз» (ця кінокомпанія, до слова, зняла «300 спартанців»), над фільмом «Діабло» вже розпочалися підготовчі роботи. А на екрани він вийде не раніше, ніж через два роки. Проект уже викликав хвилю суперечок — одні прихильники комп'ютерних ігор вважають, що з цього «нічого не вийде», другі — «це буде щось неймовірне». До слова, ця ж кінокомпанія має намір екранізувати ще одну відому «іграшку» World of Warcraft.