ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

20.06.2007

Перша ліга

       Остаточно визначилася трійка команд, які по завершенні сезону залишать першу лігу — слідом за «Борисфеном» і хмельницьким «Поділлям» iз нею попрощається івано-франківський «Спартак». До речі, бориспільський клуб уже зник із футбольної карти України, «Поділля» втратило професіональний статус, на межі фінансового краху опинився й «Спартак».

       37-й тур. «Борисфен» — «Нафтовик» — -:+, «Десна» — «Закарпаття» — 5:2 (Кожем’яченко, 11, 73; Пакош, 28 (у власні ворота); Круковець, 50; Колодін, 82 — Бундаш, 83 (пен.), 86 (пен.)), «Спартак»

(І-Ф) — «Кримтеплиця» — 0:4 (Монахов, 22; Соколовський, 45; Саванчук, 54; Старовик, 60), «Геліос» — «Сталь» (Ддз) — 0:0 (вилучення: Візьонок, 72 — Ізвеков, 69), «Енергетик» — «Львів» — 0:0, ЦСКА — «Динамо-2» — 1:1 (Шупік, 17 — Сахневич, 34), «Ігросервіс» — «Поділля» — 7:0 (Мельник, 2, 51; Мігашко, 4 (у власні ворота); Бобаль, 7, 85; Коврижкін, 13; Симончук, 48), «Дніпро» — «Олександрія» — 0:1 (Тарасенко, 66), «Миколаїв» — «Волинь» — 3:1 (Оксимець, 27; Хромих, 53; Смішко, 90+3 — Донець, 87).

       Лідери після 35 матчів: «Нафтовик» — 83 (36), «Закарпаття» — 77, «Оболонь» — 70, «Кримтеплиця» — 69, «Олександрія» — 58, «Геліос» — 57, «Динамо-2» — 56.

Італієць у «Шахтар» не поїхав

      Колишній форвард італійського «Ювентуса» Нікола Аморузо відмовився перейти зі свого нинішнього клубу, «Реджини», до «Шахтаря»: «Донеччани зробили мені гарну пропозицію, і я практично досяг згоди з Мірчею Луческу стосовно свого переїзду в Україну. Але після розмови з президентом «Реджини» я вирішив, що менi краще залишитися в Італії», — сказав Аморузо.

«Арсенал» збирає кадри

      Черговим новачком столичних «канонірів» став воротар Віталій Рева, який минулий сезон провів у «Динамо». Контракт iз «Арсеналом» 32-річний футболіст уклав на півтора року.

Євро-2012 починає бити рекорди

      За попередніми підрахунками, кількість квитків, що надійде в продаж на матчі чемпіонату Європи 2012 року в Україні й Польщі, становитиме 1,497 млн., що є рекордом континентальних турнірів. На першостях 2000-го і 2004-го рокiв реалізовувалося на 20 відсотків менше квитків.

Кому потрібен Шевченко?

      Президент «Мілана» Сильвіо Берлусконі заявив, що питання з поверненням Андрія Шевченка в Італію вирішено на 80 процентів. Щоправда, поки що «россо-нері» не досягли з лондонським «Челсі» згоди стосовно суми трансферу. Англійці, придбавши Шеву за 30 мільйонів фунтів, нині хочуть отримати хоча б 20, а італійці готові викласти не більше як 10 «лимонів» за купівлю або 7—  за дворічну оренду.

      Між тим футболісти «Мілана» не надто бажають прийняти «блудного сина» у свої обійми. Так, Мальдіні, Гаттузо й Зеєдорф вважають, що повернення Шевченка стане для нього великою помилкою. Не виявляє великої любові до свого форварда й тренер «Челсі» Жозе Моуріньйо, який заявив, що всі рішення за гравця приймає дружина, колишня модель Крістін Пазік.

Сутички фанатів із поліцією

      Масове святкування 30-го чемпіонського титулу «Реала» завершилося у Мадриді сутичками вболівальників із поліцією. На димові шашки й каміння хуліганів правоохоронці відповіли гумовими кийками й сльозогінним газом, внаслідок чого 100 осіб отримали поранення, з них 22 потрапили до лікарні, а 12 найбільш агресивних фанатів потрапили до поліцейських дільниць.

Ревізія президента

      Швейцарець Зепп Блаттер, нещодавно переобраний президентом Міжнародної федерації футболу, відвідав з контрольною поїздкою Південну Африку. Раніше у чиновників ФІФА було чимало питань стосовно того, як ця країна готується до проведення першого в історії Чорного континенту чемпіонату світу 2010 року. Нарікання викликали транспортна й готельна інфраструктури й високий рівень злочинності у країні. Але організаційний комітет «мундіалю», відкинувши всі звинувачення, намагався продемонструвати Блаттеру, що будівництво відбувається за графіком.