Пляжна поліція

19.06.2007

      Нове формування, що стежитиме за порядком на вінницьких пляжах, створюється за розпорядженням міського голови Володимира Гройсмана, оскільки в області зростає кількість нещасних випадків на воді. З 17 червня пляжі та прилеглі території перебуватимуть під постійним наглядом так званих пляжних патрулів, до складу яких залучатимуть співробітників управлінь МНС, МВС та студентів вищих навчальних закладів — передусім медичного та гуманітарно-педагогічного коледжів. Правда, постійно на п'яти міських пляжах перебуватимуть тільки студенти-волонтери, які матимуть відповідну уніформу (футболки та кепки з написом «Пляжний патруль»), спеціальні посвідчення та мобільні телефони, а представників оперативних служб викликатимуть при потребі.

      Патрульні стежитимуть за тим, аби відпочивальники не порушували «Правил охорони життя людей на водних об'єктах України», тобто не запливали за огороджувальні буї, не підпливали до річкових суден, не купалися в нетверезому стані, не засмічували водойму та берег, не вигулювали на пляжі домашніх тварин тощо. Якщо ж подібні порушення будуть виявлені, то їм заборонено самостійно вирішувати питання, які належать до компетенції міліції та рятувальників, — вони зобов'язані викликати оперативні служби.

      Передбачається, що загалом у пляжному патрулюванні буде задіяно до ста студентів, які працюватимуть позмінно, через кожні п'ять днів передаючи чергування наступній групі. Що стосується навчальних закладів, то з їхніми дирекціями є домовленість, щоб членiв пляжних патрулів звільняли від літніх відробітків у своїх коледжах.