НОВИНИ ПЛЮС

19.06.2007

У розбомбленому медресе загинули діти

      Учора під час авіанальоту на медресе та мечеть в афганській провінції Пактіка загинуло семеро дітей, сповіщає «Франс пресс». Командування американських військ у Афганістані отримало розвіддані, згідно з якими в комплексі молільних будівель — мечеті та медресе — на той час мусили зібратися бойовики «Аль-Каїди». Тепер майор Белчер від імені командування коаліційних військ виправдовується тим, що бойовики використали особливий статус мечеті для прикриття, а мирних афганців використали як живий щит.

Партія Саркозі перемогла на виборах

      Правоцентристська партія президента Франції Ніколя Саркозі «Союз за народний рух» здобула близько 60 відсотків місць у парламенті — такі результати другого туру виборів, що відбулися цієї неділі. Відтак з 577 депутатів Національних зборів (нижньої палати парламенту) 345 — однопартійці Саркозі. Опозиційні ліві партії збільшили свою присутність у парламенті — тепер вони матимуть 207 депутатів (149 — у попередньому скликанні).

Заарештовано соратника Мілошевича

      У Чорногорії заарештовано колишнього сербського генерала Властімира Джорджевича, соратника Мілошевича. Він був у розшуку, звинувачений у вбивстві косовських албанців наприкінці 90-х років.

      Джорджевич переховувався у Чорногорії роками, змінив зовнішність, влаштувався працювати на будівництво, передає РІА «Новості». Тепер його доправлено до столиці країни — Подгориці, а днями буде передано в руки міжнародного суду з військових злочинів у Гаазі. Цей суд видав ордер на арешт Джорджевича два роки тому.

      Нині на волі залишаються ще четверо звинувачених у злочинах проти людства під час балканських воєн кінця минулого століття, зокрема найвідоміші серед військових злочинців — лідер боснійських сербів Радован Караджич та генерал Ратко Младич.

Кадиров на колінах просить Путіна: правте ще один термін

      Президент Чечні, призначений Кремлем Рамзан Кадиров закликав президента Росії Володимира Путіна залишитися на цій посаді ще  на  один термін. «Путін — це знахідка для Росії, і його треба просити на колінах, щоб він правив державою», — цитує одіозного лідера чеченців газета «Коммєрсант». «Путін подарував чеченському народу свободу, — вважає Кадиров. — Він урятував наш народ, він герой. Путін — дар Божий...»