Ану політаємо

19.06.2007
Ану політаємо

Напередоднi технiки миють крила лiтака.

      Учора у французькому містечку Ле Бурже неподалік Парижа відкрився традиційний літній Міжнародний авіакосмічний салон, уже сорок сьомий за ліком. Цю аівiавиставку проводять що два роки й цьогоріч, зацікавивши близько двох тисяч профільних компаній з 42 країн світу, вона триватиме аж до 24 червня. Причому перші чотири дні роботи авіасалон прийматиме винятково фахівців та офіційних представників держав, а з неділі оглянути експозицію і помилуватися авіашоу зможуть звичайні відвідувачі. Цікаво, що вартість квитка для перших, за даними «Франс пресс» — 40 євро, а для «простих смертних» — усього 12.

      Ле Бурже — це і повітряне шоу, і демонстрація технічного прогресу в галузі, і «виставка-продаж». Так, українці, яких представляє АНТК ім.Антонова, прагнуть знайти покупців на Ан-148. Під егідою Асоціації аерокосмічної промисловості Франції в Ле Бурже навіть буде проведено спеціальний «День Антонова», повідомляє УНІАН.

      Ан-148 — це лайнер, який годиться як для пасажирських перевезень на близькомагістральних лініях, так і для вантажних, залежно від комплектації салону. Базова модель Ан-148 розрахована для перевезення 80 пасажирів на відстань до 5100 км. Відповідно до побажань замовника, «антоновці» можуть розробити вантажні та VIP-варіанти літака. Цей авіалайнер на 25—30 відсотків економніший за аналоги у своєму класі, кажуть на АНТК ім. Антонова. Ємність світового ринку таких машин до 2013 року «антоновці» оцінюють приблизно в 500 штук. Орієнтовна вартість літака — 16—18 млн. доларів.