Квадратні метри для малечі

14.06.2007
Квадратні метри для малечі

Дитячий майданчик у Черкасах сподобався і малечі, і підліткам. (Фото автора.)

      Міський голова Черкас Сергій Одарич обіцяє, що вже через 2—3 роки в місті над Дніпром не залишиться жодного двору без сучасного дитячого майданчика. На це не тільки місто не шкодуватиме грошей, а й підприємства Черкас.

       Перший крок у цьому напрямку зробила відома в Черкасах корпорація «Житлобуд-1», яка не так давно завершила зведення підземного паркінгу по вулиці Смілянській, 2. Підписуючи акт про здачу цього об'єкта, черкаський міський голова Сергій Одарич поставив перед забудовником умову звести поряд сучасне дитяче містечко. Що будівельники і зробили. З першого дня роботи майданчика тут лунають дитячі голоси. Він — перший такий у Черкасах, і для дітей тут є розваги на будь-який смак: каруселі та гойдалки, майданчик для гри у волейбол та баскетбол (до речі, з гумовим покриттям та огорожею). «Такі об'єкти потрібно будувати, незважаючи на те, що це досить дороге задоволення — вартість майданчика близько 300 тисяч гривень, а більшість гойдалок та каруселей придбано в Росії, оскільки в Україні такого обладнання не виробляють», — розповів «УМ» голова правління корпорації «Житлобуд-1» Михайло Шелегон. За його словами, у планах підприємства — зведення таких же сучасних дитячих майданчиків у дворах будинків по вулиці Франка та на розі вулиць Гоголя і Пушкіна, де завершується будівництво двох багатоповерхівок.

      «Відтепер підприємці, які зводитимуть багатоповерхові будинки в Черкасах, зобов'язані будуть на прилеглій до будинку території облаштувати сучасне дитяче містечко. У разі відсутності у проектній документації такого об'єкта, підприємство не отримає дозволу на будівництво», — говорить міський голова Черкас Сергій Одарич. Він обіцяє, що вже до кінця цього року в черкаських дворах за рахунок бюджету планується відновити або звести 37 дитячих майданчиків. От би й Києву перейняти такий досвід! Бо в столиці поки що все навпаки: багатоповерхівки виростають на місці дитячих каруселей і пісочниць.