Усі хочуть смерті Гаррі

14.06.2007
Усі хочуть смерті Гаррі

Доля Гаррі ось-ось з'ясується.

      Сімнадцять тисяч фунтів стерлінгів — таку суму буде змушена виплатити своїм клієнтам одна з найбільших букмекерських контор Англії «Уїльям Хiлл» у разі, якщо Гаррі Поттер, сучасний улюбленець дітей, в останній частині казки загине. Швидше за все, це лише піар-хід письменниці Джоан Роулінг. Бо хіба ж це вже казка, якщо зло перемагає добро? Але з чим чорт не жартує. Тож букмекери не на жарт переполошилися і вже перестали приймати ставки. Бо, як з'ясувалося, ніхто не вірить, що герой виживе, — всі ставлять на його смерть! Як пояснив офіційний представник «Уїльям Хiлл», відтоді, коли було оголошено прийом ставок, ніхто не поставив гроші за «здравіє» хлопчика-чарівника.

      Тепер же азартним гравцям пропонується вгадати, від чиїх рук помре Поттер. Наразі читачі найвище оцінюють шанси лиходія Волдеморта. На те, що саме цей персонаж зможе знищити доброго чарівника, ставки наразі приймаються як 2:1. Коефiцiєнт 5:2 пропонується за варіант, що Поттер зазнає смерті в сутичці з професором Северусом Снейпом. До можливих убивць азартні гравці записали навіть друзів та однокашникiв Гаррі — Драко Малфоя і Рона Уізлі (6:1). З таким же коефіцієнтним співвідношенням приймаються ставки на те, що Гаррі Поттер накладе на себе руки.

      У будь-якому разі все з'ясується 21 липня цього року, коли остання, сьома книга надійде в продаж в англомовних країнах. Нагадаємо, Джоан Роулінг клялася-божилася, що ця частина казки-епопеї буде останньою.

Михайло ЦВЯХ.