ХРОНІКА

14.06.2007

Футбол

      Юнацька збірна України (U-16) посіла друге місце на Меморіалі Віктора Банникова, що завершився у Києві. У вирішальному поєдинку підопічні Анатолія Бузника поступилися команді Туреччини з рахунком 0:2 (Караденіз, 10, 14). Це вже друга поразка молодих українців туркам у трьох фінальних зустрічах на таких турнірах. У матчі за «бронзу» словаки переграли американців — 3:1.

* * *

      Виконком Федерації футболу України затвердив рішення запровадити з сезону 2007/08 обмеження на легіонерів — відтепер у національних змаганнях у складі однієї команди на полі не може перебувати більше семи іноземних гравців. За кожного нового спортсмена з-за кордону клуби платитимуть у фонд розвитку дитячо-юнацького футболу по 15 тисяч доларів.

      Також виконком вирішив провести 14 вересня позачерговий звітно-виборчий конгрес ФФУ, щоб надати керівництву українського футболу можливість працювати найближчі п'ять років замість звичних чотирьох, тобто до завершення чемпіонату Європи 2012 року, який відбудеться в Україні й Польщі.

Легка атлетика

      У польському місті Бидгощ відбувся міжнародний турнір, на якому виступили кілька українців. Донеччанка Ірина Ліщинська виграла забіг на 1500 м з не надто видатним результатом 4 хв. 6,19 сек. У стрибках у висоту Віта Стьопіна з Миколаєва стала другою (1,90 м), поступившись переможниці, хорватці Бланці Власич, 10 см. У цій дисципліні серед чоловіків львів'янин Віктор Шаповал стрибнув на третій результат — 2,24 м.

      Киянин Сергій Демидюк показав третій час у бігу на 110 м із бар'єрами (13,45 сек.), програвши американцеві Девіду Пейну 0,06 сек. Невдало виступив олімпійський чемпіон у штовханні ядра Юрій Білоног — із скромним результатом 18,92 м він став лише шостим. Далі за всіх послав снаряд білорус Андрій Міхневич (20,12 м).

Теніс

      Учора всі три українки на турнірі серії WTA в англійському Бірмінгемі (призові 200 тис. доларів) подолали бар'єр другого кола. Юлія Вакуленко переграла словенку Андрею Клепач (6:4, 6:7, 6:3), Юліана Федак — венесуелку Мілагрос Секеру (3:6, 6:4, 6:3), а Олена Бондаренко — Юнг-Ян Чан із Тайваню (6:3, 6:4).

      У парному розряді сестри Катерина й Олена Бондаренко поступилися першій парі турніру Блек/Хубер (Зімбабве/ПАР) — 2:6, 4:6.

Вітрильний спорт

      Невдало виступили українські спортсмени на чемпіонаті Європи у класі «470», що завершився у грецькому місті Салоніки. Руслана Таран і Олена Пахольчик, навіть вигравши одну з 12 гонок, у підсумку опинилися лише на 21-му місці, а екіпаж Анастасії Коломієць і Катерини Дмитренко посів 27-му позицію. Серед чоловіків наші Ігор Цвєтков і Євген Коротков стали 49-ми.