Китайське жіноче щастя

12.06.2007
Китайське жіноче щастя

      Такої скульптури, як у китайському місті Чаньчун, ви ще не бачили. Уявіть собі: 9-метровий заввишки, товстий і дуже натуралістичний... чоловічий статевий орган. Мабуть, недаремно творці цього оригінального «пам'ятника» стверджують, що це найбільший фалос у світі.

      Споруда, зведена на платформі в парку розваг Шаман на горі Оїнлонг, отримала назву Небесна колона. Щоправда, з огляду на матеріал, фалос має всі шанси стати недовговічним: його зроблено із соломи. Як повідомляє сайт «Ананова», на створення скульптури було витрачено 1800 кв. м цього матеріалу. Солома обмотана навколо сталевого стрижня, тож є надія на те, що, коли вона згниє, пам'ятник можна буде поремонтувати.

      Як заявив директор парку Чень Веянь, це не просто собі скульптура, а тотем для міста. За китайською легендою, шаман на ім'я Евенкі дав жорстокій правительці Чаньчуна тотем у вигляді чоловічого статевого органа, аби вона поважала представників сильної статі й не вбивала їх, коли їй заманеться. Правителька встановила священний символ на горі Оїнлонг і відтоді справді стала значно ласкавішою до чоловіків-підданих.