Заглушили «вірменське радіо»

08.06.2007

      У Харків молодіжна збірна України приїхала у підсиленому складі: повернувся після травми Олександр Гладкий, прибув із розташування національної команди Дмитро Чигринський. Обидва вийшли у стартовому складі, а ще Олексій Михайличенко замінив у воротах Богдана Шуста на динамівця Олександра Рибку. Подіяло.

      Як і в першому матчі, нашій команді вдався швидкий гол, після чого вона спокійно контролювала ситуацію на полі, лише іноді дозволяючи вірменським «технарям» наближатися до чужих воріт за рахунок індивідуальних дій. Дебютний гол Костянтина Кравченка був видовищним — після виносу гостями м'яча зі штрафного майданчика дніпропетровець пробив зльоту.

      Голкіпер гостей Грігор Меліксетян почувався у «рамці» невпевнено, тож господарі, яких підтримувала чимала аудиторія, не стали перевантажувати себе зайвими комбінаціями, а зробили ставку на навіси та удари за будь-якої нагоди. При цьому Фомін та Мандзюк примудрялися не влучати у ворота з двох метрів. Таке транжирство могло завершитися по-футбольному нелогічно — голом у наші ворота. Після флангового навісу Генріку Мхітаряну (молодшому брату футболіста, який «поховав» у цей день «дорослих» поляків) ніхто не заважав пробивати з меж штрафного майданчику, але він до цього шансу поставився недбало.

      Зняти напругу українцям вдалося лише в середині другого тайму, коли після чергової помилки на виході Меліксетяна динамівець Олійник у прямому сенсі заніс м'яч у ворота грудьми. Незабаром він же чудовим пасом вивів на «побачення» із голкіпером Гладкого, і талановитий харківський форвард м'яко перекинув м'яч у ворота. Крапку ж поставив «методонівець» Прийомов, який вийшов перед цим на заміну.


Становище команд:

      І     В     Н     П     М     О

1. Україна  2     1     0     1     5-2   3

2. Туреччина      1     1     0     0     2-1   3

3. Вірменія 2     1     0     1     1-4   3

4. Ліхтенштейн    1     0     0     1     0-1   0

5. Чехія    0     0     0     0     0-0   0

 

ТАБЛО

Відбірковий турнір на молодіжний чемпіонат Європи-2009 (U-21)

Україна — Вірменія — 4:0

Харків. Стадіон «Металіст». 16 000 глядачів

Арбітр: Каасік (Естонія)

      Україна: Рибка, Допілка, Чигринський, Мандзюк, Федорів, Полянський (Степаненко, 81), Ярошенко, Кравченко (Прийомов, 71), Олійник, Гладкий (Антонов, 74), Фомін

      Голи: Кравченко, 12; Олійник, 60; Гладкий, 67; Прийомов, 86