Транссексуал у Кембриджі

30.05.2007

      Незвичного мера обрали собі мешканці відомого (насамперед завдяки знаменитому університету) британського міста Кембридж. Відтепер городянами керуватиме транссексуал Дженні Бейлі. Ця 45-річна жінка, представниця Ліберально-демократичної партії, до 29 років була чоловіком, батьком двох дітей. А потім зрозуміла, що насправді завжди хотіла належати до слабкої статі. Після перевірки у психологів та інших лікарів Бейлі пройшов курс гормональної терапії і через три роки зробив операцію зі зміни статі.

      Тоді ж перетворена Дженні познайомилася з Дженніфер Ліддл — «колегою» по перетворенню із чоловіка на жінку. Дівчата дуже подружилися, і не лише на грунті спільного досвіду: вони разом стали активістками громадського руху, соратницями по партії, а потім і членами муніципальної ради Кембриджа. Зрештою, вони навіть живуть під одним дахом — разом із дітьми Бейлі. Тож немає нічого дивного в тому, що коли Дженні Бейлі вирішила балотуватися на посаду мера, то одразу заявила, що в разі успiху її помічницею стане Дженніфер. Так за них і голосували — «в пакеті».

      Після перемоги подруг на виборах колишній мер Кембриджа Джон Хопкін привітав такий вибір міста і заявив, що обидві Джен «дуже жіночні» й, безумовно, чудово впораються зі своїми обов'язками. А колишня дружина Дженні зізналася, що дуже пишається своїм екс-чоловіком. «Вона цілком безкорислива людина, яка дійсно хоче принести користь суспільству», — запевнила жінка.