Туристичні поради від Бората

30.05.2007
Туристичні поради від Бората

«Борат» Коен.

      Британський комедійний актор Саша Барон Коен, який уславився роллю фіктивного казахського репортера Бората Сагдиєва в сатиричній кінострічці «Борат», підписав угоду з видавництвом «Флаїнг долфін пресс». Комік стане автором незвичайного туристичного путівника.

      Коен зазначає, що насправді це будуть «дві книги під однією палітуркою». Перша («Борат: Туристичні довідки про маленьку націю СШ і А») гумористично-туристичний путівник по Сполучених Штатах, а друга (під назвою «Борат: Туристичні довідки про славетну націю Казахстану») стане порадником для тих, хто планує відвідати Казахстан.

      Випущений рівно рік тому на екрани фільм «Борат» (його прем'єра відбулася в рамках минулорічного Каннського кінофестивалю) відразу ж став світовим кінохітом і на цей час встиг заробити 250 млн. доларів та був відзначений «Золотим глобусом» за кращу кінокомедію.  Ця стрічка, яка зроблена в формі псевдодокумента, так і не вийшла на екрани Росії та України. Певне, що з остраху на можливі протести Казахстану, хоча в ній значно більшою мірою висміюється Америка. У Казахстані псевдо-Борат узагалі не був — ані до, ані під час, ані після зйомок свого нашумілого фільму. Тож не варто сумніватися, що майбутній туристичний путівник по двох країнах Саші Барона Коена насправді буде сатиричною книгою...