Бої за правилами. Театральними

23.05.2007

      От ми з вами сміємося, коли наші нардепи влаштовують усілякі блокування й бійки. А тайванські законодавці, між іншим, саме на бійках заробляють собі дивіденди у виборців. Для цього парламентарії навмисне влаштовують у законодавчому органі «мордобої», які, як з'ясувалося, є масштабними й ретельно спланованими постановками.

      Як стверджують самі депутати тайванського парламенту, ці інсценування вони влаштовують для того, щоб привабити увагу ЗМІ й продемонструвати виборцям, як ревно вони захищають їхні інтереси. Перед показовою бійкою у своїй «Верховній Раді» тайванці заздалегідь домовляються взути кросівки й одягти костюми, які не шкода рвати, а по завершенні штовханини збираються разом випити, повідомляє агенція «Рейтер». Активно імітуючи фізичне протистояння, депутати часто повертаються до операторів, вигукуючи в камери різні гасла.

      Остання така «інсценізація» у парламенті Тайваню відбулася 8 травня — тоді майже 40 депутатів намагалися не пустити спікера на його робоче місце. А в січні близько 50 законодавців кидали у спікера взуття, виривали мікрофони й тягали одне одного за краватки понад чотири години.

      Вам це нічого не нагадує?