ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

23.05.2007
Блохін оголосив склад

      Головний тренер збірної України Олег Блохін оприлюднив список гравців, яких викликано на підготовчий збір перед відбірковим матчем чемпіонату Європи з командою Франції (2 червня у Парижі) і товариським — зі збірною Нової Зеландії (6 червня у Києві). У переліку — 21 футболіст. Особливу увагу привертає повернення до лав «синьо-жовтих» після тривалої перерви гірника Олексія Гая та проблеми команди з нападаючими через травми Андрія Шевченка й Артема Мілевського. Не зможе допомогти збірній також Сергій Ребров.

      Воротарі: Шовковський («Динамо»), Старцев («Дніпро»), П’ятов («Ворскла»).

      Захисники: Несмачний («Динамо»), Чигринський, Кучер (обидва — «Шахтар»), Русол, Єзерський (обидва — «Дніпро»), Свідерський («Чорноморець»).

      Півзахисники: Гусєв, Ротань, Михалик (усі — «Динамо»), Гай («Шахтар»), Назаренко, Шелаєв (обидва — «Дніпро»), Тимощук («Зеніт», Росія), Калиниченко («Спартак» М, Росія), Левченко («Гронінген», Голландія).

      Нападаючі: Белік, Воробей (обидва — «Шахтар»), Воронін («Байєр», Німеччина).

«Молодіжка» теж визначилася

      Учора головний тренер молодіжної збірної Олексій Михайличенко назвав склад, який готуватиметься до відбіркових матчів чемпіонату Європи 2009 року з турками (1 червня у Києві) й вірменами (6 червня у Харкові). Уперше до лав «молодіжки» потрапили захисники Олександр Чижов із «Ворскли», Тарас Степаненко із запорізького «Металурга», нападаючий «Металіста» Олексій Антонов. І якщо слобожанський форвард раніше виступав у юнацькій команді України, то Чижова й Степаненка не викликали у збірні жодних вікових категорій.

      Комітет збірних ФФУ вирішив знову залучити до лав молодших Богдана Шуста, оскільки воротар «Карпат» Юрій Мартищук отримав дискваліфікацію на п’ять матчів.

      Воротарі: Шуст («Шахтар»), Рибка («Динамо»).

      Захисники: Допілка, Мандзюк, Федорів (усі — «Динамо»), Степаненко («Металург» (З)), Чижов («Ворскла»).

      Півзахисники: Кравченко, Пашаєв (обидва — «Дніпро»), Полянський («Шахтар»), Зелді («Геліос» (Х)), Мілько («Динамо»), Ярошенко («Арсенал»), Яковенко («Генк», Бельгія), Кулаков («Іллічівець»).

      Нападаючі: Прийомов («Металург» (Д)), Олійник («Динамо»), Фомін, Антонов (обидва — «Металіст»), Гладкий («Харків»).

Регламентні нововведення ПФЛ

      На спільному засіданні центральної ради та ради вищої ліги ПФЛ прийнято кілька важливих рішень. Щоправда, для втілення їх у життя потрібно дочекатися підтвердження від виконкому ФФУ. Так, із сезону 2007/08 кількість іноземних гравців на полі не перевищуватиме семи (зараз чинний ліміт на вісім легіонерів).

      Фінальний матч Кубка України відбуватиметься на нейтральному полі.

      Цьогорічний Суперкубок «Динамо» й «Шахтар» знову розіграють в Одесі 10 липня.

      Крім того, у кожному турі телебачення транслюватиме вже аж п’ять матчів із восьми: один — у п’ятницю, по два — в суботу й неділю.

Час фіналу Кубка змінено

      У зв’язку зі спекотною погодою, яка встановилася у Києві, Федерація футболу прийняла рішення перенести час початку фінального матчу на Кубок України між «Динамо» й «Шахтарем», що відбудеться цієї неділі, 27 травня, на НСК «Олімпійський», із 17-ї години на 19-ту. Хоча тренер збірної Олег Блохін просив, щоб гра починалася не раніше 20.00, але ФФУ взяла до уваги прохання телевізійників.