ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

18.05.2007
Порятунок «Арсеналу»

      Муніципальний столичний клуб, який уже збирався припиняти своє існування, несподівано отримав нового власника. Як повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Віталій Журавський, придбати ФК «Арсенал-Київ» вирішив відомий бізнесмен Вадим Рабинович. Переговори з ним завершилися в середу ввечері. Зі слів Журавського, бізнесмен гарантує повне фінансування клубу, залишаючи при цьому 3 відсотки акцій «Арсеналу» в муніципальній власності. Для остаточного завершення угоди ще необхідно оформити деякі документи, а сесія Київради має скасувати рішення про ліквідацію клубу і схвалити його продаж.

Відставка Адріансе

      Головний тренер донецького «Металурга» Ко Адріансе вирішив залишити свій пост. Голландський фахівець пояснив, що йде з клубу за чотири тури до закінчення сезону, «щоб дати можливість новому тренеру детальніше ознайомитися з можливостями гравців». «Ми професійно виконували свою роботу, багато чого змінили, але результату не було. Я ж звик постійно вигравати, але цього разу в мене не було достатньо часу, щоб створити справжню команду-машину», — відзначив Адріансе. За його словами, український чемпіонат — турнір високого рівня, і він дав чимало поживи для роздумів відомому фахівцеві, який досі успішно працював із клубами АЗ та «Порту».

      До кiнця сезону в.о. тренера буде бельгiєць Джос Дарден, який  досi працював з дублем «МД».

Перестановки в «Іллічівці»

      Почесний президент «Іллічівця» Володимир Бойко звільнив з посади в. о. головного тренера команди Олександра Червоного у зв'язку з невдалим виступом маріупольців у чемпіонаті України («Іллічівець» перебуває на 15-му місці). Новим наставником колективу став Юрій Керман, який до цього працював старшим тренером.

«Шахтар» спустився в шахту

      Позавчора футболісти донецького «Шахтаря» побували на шахті «Комсомолець Донбасу», розташованій у місті Кіровському. Таким чином, клуб відновив стару традицію, що бере початок ще із союзних часів. Раніше гравці команди нерідко спускалися у вибій і спілкувалися з шахтарями. Тепер, вважає керівництво ФК «Шахтар», час повернутися до витоків, тим паче що вболівальники неодноразово підказували, що гравці зобов'язані пізнати нелегку шахтарську працю. Дата 16 травня була вибрана не випадково — рівно три роки тому Мірча Луческу офіційно очолив ФК «Шахтар», і саме таким чином він захотів відзначити триріччя своєї донецької кар'єри.

Дитячий футбол

      Переможцем всеукраїнського шкільного чемпіонату, що відбувався під патронатом ФФУ й одного з операторів мобільного зв'язку, стала команда Сихівської гімназії міста Львова. У фіналі, що проходив на Контрактовій площі столиці, галичани з рахунком 4:2 здолали хлопців із маріупольської першої гімназії. Як головний приз «Сихів» отримав подорож до Лондона. У зустрічі за третє місце команда Київської школи №303 переграла гостей із ЗОШ №61 — 7:1.

      Трохи пізніше на стадіоні навчально-тренувального комплексу ім. Банникова у Києві відбулися фінальні змагання на призи клубу «Шкіряний м'яч» серед хлопців вікової категорії 11—13 років. Виграла команда загальноосвітньої школи №3 Володимир-Волинського, яка тепер у серпні представлятиме Україну на Кубку націй у французькому Ліоні. Головний приз міжнародного турніру вручатиме колишня зірка збірної Франції Зінедін Зідан.