Пудель каже «бе-е-е»

08.05.2007

      Захоплення японців усілякою суперсучасною технікою зіграло з ними злий жарт: добре знаючись на роботах та інших механізмах, мешканці Країни Сонячного Сходу геть розучилися спілкуватися з живими тваринами. Тож навряд чи варто дивуватися тому, що більшість японців не здатні відрізнити... пуделя від овечки.

      Власне, вівці в Японії — явище дуже рідкісне. А тому немає нічого дивного в тому, що коли кілька шахраїв вирішили продати під виглядом дорогих пуделів звичайних баранчиків, понад тисячу японок охоче на це купилися. Тим паче, що продавці видавали тварин за особливих пуделів рідкісної породи.

      Розсекретила обман кінозірка Маїко Кавакамі. В одному з телешоу популярна японська актриса розповіла, що її новий песик не гавкає і відмовляється їсти собачий корм. Засмучена Маїко продемонструвала публіці фото свого «породистого собаки», в якому знавці одразу ж розгледіли звичайну вівцю.

      Не встигли організатори шоу досхочу покпинити з наївної жінки, як до них почали телефонувати сотні обманутих телеглядачок. За словами однієї із собаківниць-невдах, вона «розсекретила» свого «пуделя» тільки в салоні краси для собак. Привела песика на педикюр, аж глип — а замість пазурів у того ратицi...

      За словами постраждалих, усі вони придбали «пуделів» через iнтернет в одній і тій самій фірмі з міста Саппоро. Як з'ясувала поліція, насправді це були ягнята, яких завозили з Великої Британії та Австралії. Шахраї продавали худобу по 1200 доларів. І це при тому, що справжній породистий пудель в Японії коштує щонайменше удвічі дорожче.