ХРОНІКА

14.04.2007
Хокей

      Збірна України, яка продовжує підготовку до чемпіонату світу, зазнає чергових кадрових втрат, і то дуже суттєвих. Слідом за Вадимом Шахрайчуком тренувальний табір національної команди залишили ще троє представників російської суперліги — Костянтин Симчук, Артем Остроушко й Костянтин Касянчук. Пов’язано це із введенням грошового внеску на легіонерів у клубах Росії (58 тис. доларів), тож наші гравці не хочуть «світитися» у збірній, аби не вважатися в російському хокеї іноземцями. Крім того, вчора зранку відмовився грати за «синьо-жовтих» форвард «Торонто мейпл лівз» Олексій Понікаровський —наша остання надія на посилення з НХЛ.

* * *

      НХЛ. 1/8 фіналу. Перші матчі серій до чотирьох перемог. «Нью-Джерсі» — «Тампа-Бей» — 5:3 (Федотенко «Т» — 16:41, 1 кидок, корисн. «-1»), «Атланта» — «Рейнджерс» — 3:4 (Житник «А» — 23:20, 1 кидок, «-3» (!), 2 хв. штр.).

* * *

      Уперше за 16 років проведення престижного юнацького турніру в австрійському Цель-ам-Зеє його переможцем стала українська команда. «Дрім тім-93», складена з гравців 1993—1994 р. н., на шляху до вершини виявилася сильнішою за суперників із таких хокейних країн як Фінляндія, Чехія, Швеція. Також підопічні Андрія Уткіна й Олександра Пойди переграли команди з Австрії та Словенії, а у вирішальному двобої здолали родоначальників хокею — канадців (1:0), закинувши шайбу за кілька секунд до фінальної сирени.

Футбол

      Бюро ПФЛ нарешті поставило крапку в історії зi скандальним матчем 19-го туру «Карпати» — «Металіст», який місяць тому не відбувся у Львові через хворобу кількох гравців команди-господаря. Отже, за відмову вийти на поле «Карпатам» зараховано технічну поразку, а «Металісту» — технічну перемогу, +:-.

      Після цього верхівка турнірної таблиці виглядає таким чином (зіграно по 21 матчу): «Динамо» — 53, «Шахтар» — 51, «Металіст» — 36, «Дніпро» — 32, «Таврія» — 31, «Кривбас» — 29, «Карпати» — 28...

Теніс

      Жіноча збірна України прибула до болгарського Пловдива на турнір першої Євро-Африканської зони Кубка Федерації — командного чемпіонату світу. На змаганні, де 16 збірних розігруватимуть дві путівки на підвищення у класі, українська команда вперше зібрала свої найкращі сили: Олену й Катерину Бондаренко, Юліану Федак, Ольгу Савчук, Юлію Бейгельзимер, Тетяну Перебийніс, Юлію Вакуленко. Змагання стартують 18 квітня.