Відпустіть же мене в Піренеї!

14.04.2007
Відпустіть же мене в Піренеї!

Так Фредерік Кануте (праворуч у темній формі) забив другий гол «Севільї» у ворота «Тоттенхема». (РЕЙТЕР.)

      Після перших чвертьфінальних поєдинків, у яких гості здобули цілком вигідні для себе результати, домінування іспанських клубів у півфінальних парах не передбачалося. Лише «Осасуна», забивши три «сухi» м'ячі у Леверкузені, могла спокійно приймати «Байєр» у себе в Памплоні.

      Найбільше шансів не допустити гегемонії клубів прімеро у чільній четвірці Кубка УЄФА було у лондонських «Шпор», які у 55 домашніх єврокубкових поєдинках поступилися лише... одного разу — аж 22 роки тому «Реалу». «Тоттенхему» на руку були й травми двох провідних гравців «Севільї» — голкіпера Палопа та хавбека Чевантона, які свого часу «поховали» наш «Шахтар». Однак і без них команда Хуана Рамоса приголомшила господарів уже в перші вісім хвилин, забивши два м'ячі. Росіянин Олександр Кержаков узяв участь у другому взятті воріт, вивівши сам на сам із Полом Робінсоном Фредеріка Кануте. Після цього англійцям потрібно було забивати вже чотири м'ячі. До перерви вони так і не прокинулися, але спромоглися повернути вболівальникам надію в другому таймі, коли відзначилися двічі впродовж однієї хвилини. Драматичній розв'язці завадила традиційна неточність болгарина Димитара Бербатова, який змарнував кілька чудових нагод, щоб вивести «Тоттенхем» уперед.

      У півфіналі на «Севілью», чинного володаря Кубка УЄФА, чекають співвітчизники з «Осасуни». У памплонців не було ніяких проблем у повторній грі з «Байєром», який склав зброю достроково. Це засвідчив і той факт, що Андрій Воронін так і не з'явився на полі. А без українця напад «фармацевтів» уявити важко.

      Другу півфінальну пару склали «Вердер» та «Еспаньйол». Бременці очікувано переграли вдома «АЗ», а Мирослав Клозе відзначився голом уперше з 31 січня, і відразу двічі. А ось «Бенфіка» з диригентом Руєм Коштою так і не спромоглася забити бодай один м'яч, який би вивів її у квартет найкращих.

 

ТАБЛО

Кубок УЄФА. 1/4 фіналу. Повторні матчі

«Бенфіка» (Португалія) — «Еспаньйол» (Іспанія) — 0:0 (перший матч — 2:3)

«Осасуна» (Іспанія) — «Байєр» — 1:0 (Хуанлу, 62; 3:0)

«Тоттенхем» (Англія) — «Севілья» (Іспанія) — 2:2 (Дефо, 66; Леннон, 67 — Мальбранк, 3 (у власні ворота); Кануте, 8; вилучення: Тайніо, 90 («Т»); 1:2)

«Вердер» (Німеччина) — «АЗ» (Голландія) — 4:1 (Боровськи, 16; Клозе, 36, 62; Дієго, 82 — Дембеле, 32; 0:0)