«Амігос, ми шукаємо таланти!»

12.04.2007
«Амігос, ми шукаємо таланти!»

Тепер Салма не лише зніматиметься, а й зніматиме.

      Відома кінокомпанія «Метро Голдвін Майєр» (МGM) уклала партнерську угоду з не менш відомою акторкою Салмою Хайєк про спільне управління студією «Вентанасуль». До кола обов'язків цієї структури входитимуть зйомки фільмів на основі робіт латиноамериканських сценаристів і режисерів, пошук молодих талантів у країнах Центральної й Південної Америки та придбання для прокату іспаномовних фільмів.

      Як повідомляє агенція «Голлівуд ріпортер», такий тип співпраці зовсім не означає, що МGM виконуватиме всю роботу, а зіркова мексиканка буде при цьому лише «весільною генеральшею». Навпаки, Хайєк здійснюватиме оперативне керівництво студією, тоді як МGM лише фінансуватиме її витрати.

      «Ми знайомі з Салмою довгі рокі, тому анітрохи не сумнівалися, чи варто створювати спільний лейбл. І Хайєк не вагалася також. Щойно розібралися зі студією «Юнайтед артістс» — і тут же створили «Вентанасуль», — каже глава MGM Рік Сендс. За його словами, «форматними» для нової компанії стануть, наприклад, такі типи фільмів, як «Лабіринт Фавна» і «Вавилон».

      Варто додати, що аналогічне рішення MGM уклала з акторами Томом Крузом і Полою Вагнер,яким доручили управління однією з найстаріших голлівудських студій «Юнайтед артістс».