ХРОНІКА

12.04.2007
Стрільба

      В американському місті Форт-Беннінг відбувся Кубок світу. Як повідомляє сайт «Наш спорт», з українців лише майстрові малокаліберної гвинтівки Артуру Айвазяну вдалося піднятися на п'єдестал — він став бронзовим призером у стрільбі з трьох положень. На 10-метровій дистанції Артур Айвазян посів шосте місце. Роман Бондарук у стрільбі з пістолета з дистанції 25 м піднявся на четверту позицію. Решта українців показали гірші результати.

Баскетбол

      Кубок УЛЄБ. Фінал. «Реал» (Мадрид, Іспанія) — «Летувос рітас» (Вільнюс, Литва) — 87:75 (Сміт (19) — Нільсен (11)).

* * *

      У чемпіонаті НБА «Атланта» переграла «Бостон» — 104:96. Другий матч поспіль на майданчику в складі «Хоукс» з'являється українець Станіслав Медведенко. За 12 хвилин він набрав лише 1 очко, зробив 4 підбори й блок-шот. За чотири тури до фінішу «Атланта» йде на 13-му місці у Східній конференції і вже не має шансів на участь у «плей-оф».

Теніс

      Турнір серії WTA в Чарльстоні (США), призовий фонд 1,340 млн. доларів. Перше коло: Среботнік (Словенія, 12) — Вакуленко (Україна) — 1:6, 6:2, 6:4.

Хокей

      Російська суперліга. «Плей-оф». Фінал (серія до трьох перемог). «Металург» (Мг) — «Ак барс» — 4:1 (серія — 2:1).

* * *

      Чемпіонат світу серед жінок. Вінніпег (Канада). Фінал. Канада — США — 5:1.

Футбол

      Юніорська збірна України (U-19) під керівництвом Ігоря Жабченка, яка не змогла пробитися в елітний раунд відбору на Євро-2007, взяла участь у «Турнірі чотирьох націй» у Португалії й посіла останнє місце. Наші хлопці програли команді господарів та німецьким ровесникам з однаковим рахунком — 0:1, а з ірландцями зіграли внічию — 0:0.

* * *

      Керівництво іспанської «Сельти» із Віго відправило у відставку головного тренера команди Фернандо Васкеса й одразу огололосило ім'я нового наставника. Ним став екс-гравець «Барселони», колишній форвард, а потім і тренер збірної Болгарії Христо Стоїчков. «Сельта» в чемпіонаті Іспанії наразі перебуває в «зоні вильоту» і відстає від рятівного 17-го місця на два очки.

Як здоров'я?

      Легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона виписався з лікарні Буенос-Айреса, куди потрапив із діагнозом «гепатит». Як повідомляє агенція «Рейтер», недуга чемпіона світу 1986 року була спричинена зловживанням алкоголем. Лікарі рекомендують Марадоні продовжувати лікування й дотримуватися спеціальної дієти.