«Червона» навала

05.04.2007
«Червона» навала

«Баскетболіст» Пітер Крауч вправно діє на вістрі атаки «Ліверпуля». (Фото РЕЙТЕР.)

      Андрію Вороніну разомі зі своїм менеджером, очевидно, варто замислитися, куди вони йдуть і яким буде місце українського форварда на «Енфілд Роуд». «Ліверпуль» позавчора довів, що у нього все гаразд iз нападом, розтрощивши в першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів ПСВ на його ж полі в Ейндховені — 3:0. Це була вже третя зустріч суперників у цьому розіграші Кубка європейських чемпіонів. На груповій стадії англійці теж довели свою перевагу над одним із кращих голландських клубів, зігравши 0:0 у гостях та вигравши 2:0 удома.

      Двометровий форвард таранного типу Пітер Крауч довершив справу, забивши третій гол у цій зустрічі і п`ятий — у поточній Суперлізі загалом. А ще у «червоних» є стабільно забивна лінія півзахисту, яка й провела перші два м'ячі у ворота ПСВ. Рахунок ударом головою відкрив плеймейкер Стівен Джерард, який напередодні... ледь не запізнився на рейс, забувши удома паспорт. А подвоїв перевагу Йон Арне Ріїзе ударом iз далекої відстані. Після гри наставник ПСВ Рональд Куман визнав, що його команда не має шансів на вихід до півфіналу.

      Не змогли господарі виграти і в другому матчі вівторка. «Мілан» свої два голи забив, але стільки ж і пропустив. «Баварія», до речі, цей сезон теж не може назвати успішним, але на європейській арені тримається досить упевнено.

      Німці перед виїздом до Італії звинуватили УЄФА в упередженості — через призначення арбітром матчу росіянина Юрія Баскакова, який нібито не має достатного досвіду. З приводу суддівства у Німеччині пригадали, що минулого року в 1/8 фіналу ці суперники зіграли внічию (1:1) в Мюнхені, а в Мілані за суддівства росіянина Валентина Іванова виграли італійці — 4:1. Але Баскаков не піддався впливу «Баварії» і за рахунку 1:1 дав наприкінці гри сумнівний пенальті у ворота гостей. Кака з 11-метрової позначки не схибив і став кращим бомбардиром Суперліги з сімома голами. А «Баварії» ще вистачило сил провести результативну атаку, яку завершив Даніель ван Бюйтен.

      Стверджувати, що у мюнхенців більше шансів вийти у півфінал після повторної зустрічі 11 квітня, не варто. Удома одна з кращих команд Німеччини теж грає нестабільно. Наставник «россо-нері» Карло Анчелотті заявив, що «Мілан» у вівторок був сильнішим за «Баварiю», до того ж арбітр помилково зафіксував офсайд, коли м'яч у ворота Ренсінга забивав Джилардіно. На думку Анчелотті, не мало б бути й «нічийного» голу гостей, адже перед ударом ван Бюйтена порушував правила баварець Санта-Крус.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонов. 1/4 фіналу

Перші матчі (результати вівторка)

«Мілан» (Італія) — «Баварія» (Німеччина) — 2:2

      Голи: Пірло, 40; Кака, 84 (пен.) — ван Бюйтен, 78, 90

ПСВ (Голландія) — «Ліверпуль» (Англія) — 0:3

      Голи: Джерард, 27; Ріїсе, 49; Крауч, 63