ХРОНІКА

31.03.2007
Футбол

      Юнацька збірна України (гравці віком до 17 років) пробилася до фінальної частини чемпіонату Європи, вигравши всі три матчі так званого елітного раунду. У вирішальному поєдинку команда Юрія Калитвинцева переграла господарів відбору — італійців (1:0). М’яч на останній хвилині забив київський динамівець Дмитро Коркішко.

      Тепер вісім кращих збірних розіграють медалі континентальної першості, яка відбудеться у травні в Бельгії.

Шахи

      Українець Василь Іванчук посів третє місце на представницькому турнірі «Амбер» у Монако, в якому 12 гросмейстерів змагалися у «швидких» шахах і грі «наосліп». В 11-му, останньому, турі львів'янин програв «сліпу» партію чорними фігурами вірменину Ароняну й завершив унічию зустріч білими зі скороченим контролем часу. Індієць Ананд двічі розійшовся миром із росіянином Гельфандом і на півочка випередив Іванчука (13,5 пункта проти 13). А переможцем турніру став чемпіон світу, росіянин Володимир Крамник, в активі якого 15,5 бала.

Теніс

      Аргентинець Гільєрмо Каньяс, який пробився до основної сітки великого турніру серії «Мастерз» у Маямі через квалiфiкацiю, створив чергову сенсацію, обігравши у чвертьфіналі іспанця Томмі Робредо (6) — 7:6, 6:1. Останнім півфіналістом став хорват Любічич (7), котрий здолав аргентинця Челу (23) — 6:3, 7:5.

      У жінок фіналістками очікувано стали американка Серена Уїльямс (13) і бельгійка Жустін Енен (2), які переграли у двох сетах, відповідно, ізраїльтянку Пеер (14) і росіянку Чакветадзе (9).

Масовий спорт

      В ужгородському Боздошському парку відбувся «Олімпійський день бігу», в якому взяли участь майже 400 любителів спорту з навчальних закладів, а також ветерани, котрі змагалися за призові місця окремо. Найкращі результати показали представники Межигірського та Воловецького районів Закарпаття.