Ми красиві, але без медалей

21.03.2007
Ми красиві, але без медалей

Найвищий результат наших синхронниць — шоста позиція в комбінації. (Фото РЕЙТЕР.)

      Головне змагання року серед представників водних видів спорту, що з 17 березня по 1 квітня триватиме на південно-східному узбережжі Австралії, потроху набирає ходу. Поки що почалися змагання у синхронному плаванні, стрибках у воду й запливи на великі дистанції на «відкритій» воді. Плавці у більш звичному 50-метровому басейні вийдуть на арену лише в неділю, 25 березня.

      Наразі представники України до мельбурнського п'єдесталу не наближалися. Максимальний результат, нагадаємо, — шосте місце нашої жіночої збірної «синхронниць» у комбінації.

      Учора третій поспіль комплект нагород у синхронному плаванні дістався росіянкам. Серед дуетів не було рівних двом Анастасіям — Давидовій і Єрмаковій (98,833 бала). Наші Дарина Юшко і Ксенія Сидоренко набрали восьму суму очок (90,666).

      У понеділок два комплекти медалей у синхронних стрибках у воду здобули представники Китаю — і серед чоловіків на 3-метровому трампліні (Цинь/Ванг), і серед жінок на 10-метровій платформі (Цзя/Чень). Українці Дмитро Лисенко та Антон Захаров посіли дев'яте місце, а Юлія Прокопчук із Катериною Жук — 11-те.

      Другий океанський заплив виграла 19-річна росіянка Лариса Ільченко. Чемпіонат вона розпочала із «золота» на дистанції 5 км, а вчора фінішувала першою і на 10 км (2:03.57,9). Лише на секунду відстала від Лариси молода британка Паттен, на 1,6 сек. — господарка змагань Брукс-Петерсон. Наша Наталка Самородіна показала в мельбурнській бухті 22-й час (2:10.50,3).