Маскаєв буде битий, але пізніше

17.03.2007
Маскаєв буде битий, але пізніше

Земляки з села Вільшана на Черкащині передали Кличкам портрет роботи 84-річного художника. (Фото Прес-КIТ.)

      Учора в Києві брати Клички звітували журналістам про перемогу, здобуту Володимиром минулої суботи в Мангеймі (нагадаємо, Володя відстояв свої титули чемпіона світу IBF та IBO). Звичайно, всіх найбільше цікавило, як саме брати тепер збираються здійснити свою давню мрію про одночасне володіння чемпіонськими поясами різних боксерських версій. З'ясувалося, що Віталій справді зійдеться в титульному бою за звання чемпіона WBC із росіянином Олегом Маскаєвим. Щоправда, дата цього поєдинку ще не визначена.

      Кличко-старший із розумінням ставиться до образ нігерійця Самуеля Пітера, який мав право на бій із Маскаєвим. «Два роки, після поразки Володимиру, Пітер ішов до титульного поєдинку, але в останній момент у нього на шляху знову постав Кличко, тепер уже старший. Але ми вже залагодили всі суперечливі питання з нігерійцем, і тепер моїй зустрічі на ринзі з Олегом Маскаєвим нічого не заважає. Виникла інша проблема — на 2 червня в Москві вже заплановано титульний поєдинок Бріггс — Ібрагімов. Тому місце й дату нашого двобою з Маскаєвим я зможу повідомити пізніше».

      У свою чергу, Володимир Кличко пояснив, чому він віддав перевагу саме росіянину Валуєву як майбутньому супернику: «Микола Валуєв, на мій погляд, найсильніший чемпіон світу з усіх, хто володіє титулом, окрім мене. Буде шкода, якщо він поступиться Руслану Чагаєву (перед тим, як зустрітися з Кличком, Валуєв ще має відбути титульний бій з узбеком. — Ред.). Відразу зауважу, що в разі поразки Валуєва мене не цікавить поєдинок із Чагаєвим. Тоді доведеться звернути свій погляд на пояс, яким зараз володіє Шенон Бріггс».

      До речі, Віталій Кличко оригінально відповів на заяву Бріггса, який поставив його брата лише на четверте місце серед усіх чемпіонів: «Бріггс досить серйозно ставиться до бою з Ібрагімовим, але Ібрагімов переміг Остіна, провівши 12 раундів». Також відверто Кличко-старший відповів на «пропозицію» залу зустрітися з ветераном Хасімом Рахманом: «Суто емоційно я — за такий поворот справи, надто ж після всіх словесних випадів американця. Проте він не володіє поясом, а в мене мета — заволодіти з братом одночасно всіма провідними чемпіонськими титулами».

      Також на прес-конференції було підтверджено, що 19—22 квітня в Києві відбудеться сьомий міжнародний турнір із боксу на призи братів Кличків класу «А» — відкритий чемпіонат Збройних сил України. Очікується, що на ринг вийдуть боксери з 20 країн трьох континентів. Цікаво, що цього разу участь у турнірі в повному складі візьме національна збірна України.