Поліцейський Чан

14.03.2007
Поліцейський Чан

Джекі Чан: анумо в поліцію! (Фото РЕЙТЕР.)

      Нещодавно в Україні з'явилися оригінальні рекламні ролики: мужні хлопці й звабливі дівчата переконують у перевагах контрактної служби у Збройних силах. Щось подібне є й у Сполучених Штатах, от тільки реклама армійського контракту там уже давно не актуальна — американське військо вже давно функціонує на професійній основі, і молоді люди самі охоче йдуть туди заробляти гроші. Інша річ — поліція. Професія копа не надто котується в американської молоді. Інакше навряд чи департамент шерифа Лос-Анджелеса розпочав би велику рекламну кампанію із залучення до своїх лав... американців азіатського походження.

      У рекламному ролику, зверненому до цієї цільової аудиторії, знявся не абихто, а сам Джекі Чан — один із найпопулярніших акторів в Азії, знаний і в усьому світі. За сценарієм реклами, герой бойовиків виходить із патрульної машини, вбраний у форму заступника шерифа, і звертається до потенційних новобранців із закликом іти на службу в поліцію.

      «Я посол поліції де завгодно — на Тайвані, в Японії, Гонконгу, Китаї, та в усьому світі!» — запевняє Чан. А лос-анджелеські поліцейські дуже сподіваються, що під впливом свого кумира вихідці з названих країн поповнять лави місцевого департаменту поліції.