Хлібне Бородіно

13.03.2007

      Попри недавнє запевнення «свіжоспеченого» «донецького» віце-прем'єра з агропромислового комплексу Віктора Слаути про те, що жодних підстав для зростання цін на хліб в Україні немає, буханець таки подорожчав. Неприємні зміни на цінниках стосуються насамперед сортів продукції, виготовленої з житнього борошна. Приміром, буханець «Бородінського», який ще недавно в Донецьку можна було придбати за 1.80—1.90, тепер коштує на 10 копійок дорожче. Причому в асоціації «Донбасхліб» навіть не приховують, що продукція з житнього борошна поступово буде дорожчати й далі. Першопричиною цього називають відсутність власного згаданого борошна і той факт, що ціни на нього збільшуються.

      Для керівників області, схоже, такий розвиток подій став дещо несподіваним. У середині лютого голова Донецької облдержадміністрації Володимир Логвиненко зробив прогноз, що ціна на хліб в найближчий час не зміниться: «Я думаю, і в березні вона буде тією ж». Тепер же він багатозначно каже: «Треба розібратися...»

 

ДО РЕЧІ

З 1 березня подорожчав хліб і на Волині. Відтепер волиняни за буханець чорного хліба платитимуть 1,60 грн. замість 1,45 грн. та білого — 1,80 замість 1,75 грн.