Форрест знову побіжить

13.03.2007
Форрест знову побіжить

Кадр із першого «Форреста Гампа»: головний герой на прийомі в президента Кеннеді.

      Приклади успішних сіквелів в історії кінематографа можна перерахувати на пальцях. Зазвичай фільми з показником «-2», «-3» тощо значно гірші, ніж перша «серія». З огляду на це навіть прикро, що кінокомпанія «Парамаунт пікчерз» наважилася на зйомки продовження блискучого фільму 1994 року «Форрест Гамп», за який виконавець головної ролі Том Хенкс та режисер Роберт Земекіс заслужено отримали шість «Оскарів», і сама стрічка також була визнана найкращою.

      Власне, сценарій сіквелу «Гампа» написаний ще у 2001 році. Та лише тепер продюсери оригінального фільму Стів Тіш і Уенді Файнерман вирішили всерйоз взятися за витвір сценариста Еріка Рота. Хтозна, що їх до цього спонукало. Кінематографічні сайти, які повідомляють новину, про це нічого не згадують. Та в будь-якому разі дуже хотілося б сподіватися, що «друга серія» не зіпсує враження про «Форреста Гампа».

      Над сценарієм іще треба багато попрацювати, аби привести його у відповідність до вимог сучасного Голлівуду, тож зйомки ще нескоро. Однак сюжет майбутнього фільму приблизно відомий — він грунтується на книзі Уїнстона Грума «Гамп і компанія», в якій розповідається про пригоди Форреста у 1980-х і навіть 1990-х роках. За задумом автора, головний герой банкрутує і стає безробітним самотнім батьком (у першому фільмі мати його дитини виявляється хворою на СНІД). Але при цьому, звісно, продовжує традицію «світитися» у всіх відомих історичних подіях свого часу і навіть зустрічається з голлівудською зіркою... Томом Хенксом.