Омар під судовим соусом

16.02.2007
Омар під судовим соусом

Омар Шариф i зараз охочий до жiночої статi.

      Відомий американський актор єгипетського походження Омар Шариф уже давненько не з’являвся в нових фільмах. Натомість «засвітився» у... кримінальній хроніці. Як повідомляє агенція «Рейтер», Шарифа засудили до двох років ув'язнення умовно. Окрім того, сивочолий красень зобов'язаний сплатити штраф у розмірі тисячі доларів та відвідати 15 занять, на яких його навчать контролювати свої емоції.

      У цю халепу Шариф потрапив після того, як у нетверезому стані відлупцював працівника парковки у Беверлі-Хіллз. Трапилося це ще у 2005 році. Актор виходив із ресторану і, з огляду на кількість спожитого спиртного, ніяк не міг знайти своє авто. Омар «зловив» паркувальника Хуана Андерсона й зажадав, аби той негайно розшукав його машину, запропонувавши за послуги 20 доларів. Оскільки до компетенції чоловіка такі послуги не входили, він відмовився. Тоді актор кілька разів ударив Хуана по обличчю, назвавши «мексиканським ідіотом».

      Обурений паркувальник подав на 74-річну зірку до суду. Омар Шариф, схаменувшись, запропонував постраждалому за врегулювання конфлікту без допомоги суду аж... 50 доларів. Хуан знову відмовися, зажадавши щонайменше 500 тисяч.

      Сам Шариф на судове засідання не з'явився, а його адвокат від імені підзахисного повністю погодився із вельми м'яким вироком (зрештою, «штука» доларів — це далеко не 500 тисяч).

      Омар Шариф, який знімався у фільмах «Лоуренс Аравійський», «Падіння Римської імперії», «Доктор Живаго», останнім часом більше відомий як азартний гравець і постійний клієнт найвідоміших казино світу, ніж актор. У подібну оказію він потрапляє вже не вперше. У 2003 році Шарифа засудили до тюремного ув'язнення строком на один місяць і штрафу в розмірі 1500 доларів у Франції — тоді Омар програв 30 тисяч доларів, у запалі напав на круп'є і буцнув головою в обличчя поліцейського.