Пряма дорога на Альбіон

16.02.2007

      В останній день змагань у сумському легкоатлетичному манежі чемпіонами країни стали ті, від кого цього й очікували. У жінок Тетяна Петлюк впевнено перемогла в забігу на 800 метрів, а Сергій Демидюк не залишив суперникам шансів у фіналі на 60 м із бар'єрами. Обоє представників столиці входять до невеликої групи тих атлетів, на чий медальний виступ наша федерація розраховує на чемпіонаті Європи, який відбуватиметься 2—4 березня в англійськму Бірмінгемі.

      У потрійному стрибку у представниць прекрасної статі перемогу святкувала донеччанка Ольга Саладуха. Але її результат не дотягує до міжнародних нормативів, тому на першість Європи, за рішенням керівництва, вона, очевидно, не поїде. Другою, як і днем раніше у стрибках у довжину, стала черкащанка Олександра Стаднюк, котра обмежилася скромним показником 13,80 м.

      Запекліша боротьба точилася в цій дисципліні у чоловіків. Кращі спроби у киянина Миколи Саволайнена й Віктора Кузнєцова з Київщини виявилися однаковими, але за другим результатом (16,76 проти 16,69) «золото» віддали 26-річному Саволайнену.

      На найдовшій дистанції, 3 км, переможцями і в чоловіків, і в жінок прогнозовано стали спортсмени з Харківської області — Євген Божко та Ганна Міщенко.

      У матчі трьох країн із багатоборства, до заліку якого зараховували результати і дорослих, і юніорів, перемогу святкували гості з Білорусі. Українці набрали другу суму балів, росіяни — третю.

      В особистому заліку у чоловіків чемпіонат України виграв 21-річний семиборець із Запоріжжя Олексій Касьянов, але краще за нього виступили росіянин Сисоєв і білоруси Шубенок та Корзун.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Президент федерації легкої атлетики України Валерій Борзов висунув свою кандидатуру на виборах президента Європейської легкоатлетичної асоціації (ЕAA). Єдиним конкурентом легендарного в минулому спринтера є діючий голова цієї організації швейцарець Хансорг Вірц.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України у закритих приміщеннях

(Суми, 12—14 лютого)

Переможці третього дня

Жінки

      800 м.

Петлюк (Київ) — 1 хв. 59,87 сек.

      3000 м.

Міщенко (Харківська) — 9.17,07.

      Потрійний стрибок.

Саладуха (Донецька) —

14,04 м.

Чоловіки

      60 м з бар'єрами.

Демидюк (Київ) — 7,79 сек.

      800 м.

Лобанов (Київ) — 1. 51,25.

      3000 м.

Божко (Харківська) — 8.09,0.

      Потрійний стрибок.

Саволайнен (Київ) —

16,78 м.

      Семиборство.

Касьянов (Запоріжжя)