Черкасам наставили «роги»

08.02.2007

      Транспортний парк комунального підприємства «Черкасиелектротранс» поповнився двома сучасними тролейбусами львівського виробництва. Ця новина для Черкас неабияка, якщо врахувати те, що за останні 10 років це перші нові «тралики», котрі місто спромоглося закупити. На «рогатий» транспорт торік міська скарбниця виділила 800 тисяч гривень, така ж сума, в рамках державної Програми розвитку електротранспорту, надійшла в Черкаси з державного бюджету.

      Як повідомив «Україні молодій» виконуючий обов'язки директора КП «Черкасиелектротранс» Василь Зінченко, нові тролейбуси вийдуть на лінію вже незабаром, вони є енергоощадливими, досить зручними для пасажирів, яких тут вміститься до 100 осіб, а ще мають низьку підлогу й обладнані пандусами.

      Нині в Черкасах щодня на міські маршрути виходить 75 тролейбусів, хоча обласний центр потребує щонайменше 100 таких електромашин. Тому міська влада вирішила в цьому році закупити ще до 7 тролейбусів, аби хоч трохи поліпшити ситуацію з комунальним транспортом. Для цього в бюджеті міста на 2007 рік передбачено 2 мільйони 700 тисяч гривень. Таку ж суму на новенькі тролейбуси для Черкас буде перераховано і з державного бюджету.