Повинна бути в «чоловіко-жінці» якась загадка...

07.02.2007

      Що таке «ні риба ні м'ясо» — зрозуміло: якась незрозуміла або безвольна субстанція. А от ким тоді є особа, яка виборює право називатися... «чоловікожінка»?

      І йдеться не про рідкісне явище гермафродитів (особини, в яких від народження дійсно є ознаки обох статей), а про значно поширенішу сексуальну меншину. Так, днями в Непалі визнали «чоловікожінкою» гомосексуаліста. 40-річний Чанда Рані отримав свідоцтво про громадянство, в якому про стать цієї особи так і написано: «і та, й інша» — себто «і чоловіча, і жіноча».

      Суніл Панта, представник непальської організації «Блакитний діамант», у коментарях для преси не приховує задоволення. Мовляв, члени руху гомосексуалістів вважають видачу такого документа дуже важливим досягненням у боротьбі за свої права. «У Непалі — понад 10 тисяч трансгендерних осіб, гомосексуалістів та лесбіянок, котрі борються за право отримати громадянство з урахуванням їхньої справжньої статевої ідентичності», — каже Суніл Панта, задоволений першим успіхом своїх «колег». Тепер, очевидно, слід очікувати паломництва «голубих» і «рожевих» до Непалу — отримувати «подвійностатеве» громадянство...