Щеплення від тифозі

07.02.2007

      Смерть поліцейського під час сутичок правоохоронців із фанатами в Катаньї змусила італійську владу піти на серйозні кроки в боротьбі з хуліганами на стадіонах. Позавчора ввечері на спільній нараді керівництва Федерації футболу Італії, МВС, міністерств у справах спорту й молодіжної політики та юстиції було прийнято рішення надалі проводити футбольні матчі лише на тих стадіонах, які повністю відповідають вимогам безпеки. Як не дивно, таких на Апеннінах лише дев'ять. Команди, чиї арени не гарантують глядачам безпеки, гратимуть за порожніх трибун або на чужих стадіонах.

      Спортивний міністр Джованна Меландрі заявила, що відтепер клубам заборонено мати стосунки з організованими фанатськими групами (нагадаємо, партія «Вперед, Італіє!» Сильвіо Берлусконі, яка тривалий час перебувала при владі, свого часу постала на основi об’єднань вболівальників «Мілана»).

      Уряд Італії має намір віддати стадіони у власність клубам, які муситимуть забезпечувати порядок власними силами без залучення поліції.

      Наразі надзвичайний комісар ФФІ Лука Панкаллі постановив призупинити проведення футбольних матчів в Італії принаймні на два тижні.