«Аркада» пропонує тишу

06.02.2007
«Аркада» пропонує тишу

Тут буде мiстечко-сад.

      Якщо ви бували за кордоном, то, можливо, звернули увагу, що там, окрім усіх переваг і принад капіталістичного життя, навколо великих мегаполісів зведені котеджні містечка. Охайні будинки із зеленими газонами справді милують око. Якщо не були, то принаймні могли це бачити по телевізору.

      Люди вириваються з цупких обіймів міста, де не лише пригнічують урбанізація і ціна за квадратний метр житла, а й екологічні проблеми. Хочеться свіжого повітря і хоча б спокійної тиші під час сну — без міського гамору і вихлопних газів...

      За даними статистики, сьогодні у Києві житло коштує набагато дорожче, ніж, наприклад, у Парижі, і тенденція до здешевлення поки що не простежується, якщо ж врахувати дефіцит вільних земель під забудову в столиці, то не варто очікувати зниження ціни в найближчому майбутньому. Можливе коливання цін на вторинному ринку, але хто захоче жити, якщо скрута не змусить, у старій «хрущовці», де ціна за «двушку» становить майже 60 тисяч доларів.

      Саме тут, аби вирішити житлове питання, вкотре на допомогу приходить «Київміськбуд», репутація котрого не заплямована жодним скандалом на кшталт «Еліти—Центру». Адже в цій компанії думають не лише про власну вигоду, а насамперед про своїх клієнтів і власний імідж, тут працюють на перспективу, яка задовольняє всіх.

      Отже, комерційний банк «Аркада» у співробітництві з підрядником «Київпідземшляхбудом» (структурним підрозділом славетного «Київміськбуду»), переймаючи передовий світовий досвід, розпочали будівництво малоповерхового котеджного поселення, орієнтовна кількість житлових будинків — 830. Ви запитаєте де? — Під Києвом, у межах села Богданівка Броварського району (відстань до міської смуги Києва становить 32 км, поряд траса Київ — Чернігів). Площа забудови — понад 100 гектарів.

      Проектом забудови передбачено будівництво будинків трьох типів, їхня житлова площа — від 120 до 229 квадратних метрів, використовуватимуться найрізноманітніші конструктивні рішення з використанням сучасних будівельних матеріалів: панель типу «сандвіч», пористий бетон або цегла. Все це відповідає екологічним вимогам і забезпечує високі показники теплозабезпечення. Двоповерхові будиночки передбачають усі зручності. Земельні ділянки навколо будинку становитимуть від 4—12 соток.

      Будівництво містечка розділено на 5 черг. Нині зводиться перша черга (252 будинків, з яких уже придбано понад 100), завершення її будiвництва — у третьому кварталі поточного року.

      Усю територію містечка буде огороджено парканом. Доступ на територію відбуватиметься через пропускні пункти, що цілодобово перебуватимуть під охороною. Охоронятимуть і територію самого містечка.

      150 кілометрів асфальтованих доріг і тротуарів iз пішохідною плиткою при повному освітленні проходитимуть територією котеджного містечка. На територіях загального користування буде укладено чорнозем, висаджено траву і дерева. Крім того, чорнозем буде завезено на кожну окрему ділянку. Біля будинків буде споруджено гараж з механічними ролетами і стоянка для авто, встановлено ворота і паркан.

      Містечко буде забезпечене централізованими системами електро-, газо-  і водопостачання, а також централізованою системою каналізації і телефонізацією.

      Звичайно, передбачено і об’єкти соціальної інфраструктури: це — дитячі дошкільні навчальні заклади на чотири і вісім груп, кілька міні-маркетів товарів щоденного попиту з кав’ярнями і кафе, центр дозвілля та відпочинку, торговельно-розважальний і спортивно-оздоровчий комплекси, дитячі майданчики і зони відпочинку, аптеки.

      Тепер найголовніше — ціна: до 5 соток трохи більш як 500 тисяч гривень, від 12 соток трохи більш як мільйон гривень. Дехто скаже — де взяти такі кошти, так от банк «Аркада» передбачає можливість кредитування, а якщо згадати, скільки коштує київська «хрущовка», то ліпше мати власний будинок, ніж «затислі» квадратні метри у старій «нафталіновій» квартирі десь у районі Виноградаря.

Леонід САМСОНЕНКО.