Сяятимуть завжди! ТОП найнезабутніших ялинок Києва
Нещодавно кияни та гості столиці побачили головну ялинку 2024-2025 рр.: біла — як символ «початку світлого й чистого шляху», вона простояла до 10 грудня. >>
Про те, що на молоці роблять горілку, завдяки рекламі вже знають усі. А от «молочне» пиво — це таки щось нове. Скуштувати дивовижу поки що можна тільки в Японії — з 1 лютого напій продають у крамницях міста Накасібецу, що на острові Хоккайдо. Вартість пляшечки об'ємом 0,33 л поки що становить 380 єн (якщо перевести на українські гроші — майже 16 гривень). А якщо новинка виявиться комерційно вигідною, то незабаром, не виключено, «білк» дійде й до українських магазинів.
«Білк» (bilk) — це назва «молочного» пива, створена з поєднання англійських слів beer (пиво) і milk (молоко). У нашому перекладі — скажімо, «пивоко». Ідея використати коров'ячий продукт як основу для улюбленого чоловічого напою сяйнула звичайному японському фермеру. Причому поштовхом до такої вигадки стала проблема, добре знайома й нашим селянам: через перевиробництво й брак попиту дядько був змушений просто виливати молоко в землю. Звісно, так переводити корисну продукцію було шкода, тому фермер зрештою вигадав їй значно краще застосування, запропонувавши рецепт місцевій пивоварній компанії. Підприємцям ідея сподобалася, і вони запустили нову технологію у виробництво.
Процес виготовлення незвичайного пива такий. Спершу молоко нагрівають під струменем гарячого повітря, потім додають пивні дріжджі та хміль; отриманий «коктейль» певний час витримують. Як зазначає РІА «Новости», коли починається процес ферментації, рідина кольором і навіть запахом починає нагадувати чай із молоком. Згодом колір міняється — «білк» на вигляд стає схожий на звичайне фільтроване пиво. А на смак, запевняють виробники, «пивоко» відрізняється від звичайного незвичним, трохи схожим на фруктовий, присмаком.
Нещодавно кияни та гості столиці побачили головну ялинку 2024-2025 рр.: біла — як символ «початку світлого й чистого шляху», вона простояла до 10 грудня. >>
Одесит відвідує друга перед операцією: >>
Крістіна Марія Агілера народилася 18 грудня 1980 року. >>
На хвилю хейту, що виникла через зйомки кулінарного шоу Євгена Клопотенка в Трапезній палаті Лаври, відреагувала адміністрація Національного заповідника Києво-Печерська Лавра. >>
Айсберг під назвою A23a, який є найбільшим та найстарішим у світі, знову почав рухатися. Він майже рік пробув у пастці виру. >>
Шукаючи собі пару горбатий кит подолав понад 13 тисяч кілометрів від Колумбії до Занзібару - це рекордна відстань для цього виду. >>