Королева в усьому

01.02.2007
Королева в усьому

Хелен Мiррен. (Фото РЕЙТЕР.)

      Варто було актрисі Хелен Міррен отримати «Золотого глобуса» і номінуватися на «Оскар» за фільм «Королева», як на неї звернули погляди невтомні голлівудські «соціологи». У черговому опитуванні, які так полюбляють американці та британці, Хелен визнана найсексуальнішою жінкою серед знаменитостей, яким уже за 50. 61-річна виконавиця ролi королеви Єлизавети випередила навіть неперевершену Софі Лорен, яка досі, незважаючи на свої 72 роки, нікому не поступалася першістю в цій «номінації». До слова, Хелен, чиє справжнє ім'я Айлінія Лідія Міронофф (у актриси російське коріння), днями отримала за роль Єлизавети ще й нагороду Американської гільдії кіноакторів.

      Один із найпопулярніших кіносайтів у світі Lovefilm.com (а саме він опублікував рейтинг «підстаркуватих» секс-бомб), не міг оминути своєю увагою ще одну претендентку на здобуття «Оскара». 57-річна Меріл Стріп, для якої роль стервозної редакторки модного журналу в фільмі «Диявол носить Prada» була, відверто кажучи, далеко не найкращою у кар'єрі, серед найсексуальніших актрис літнього віку посіла третє місце. Четверту позицію знавці жіночої сексуальності також відвели «оскарівській» номінантці, 72-річній Джуді Денч. А почесна п'ята сходинка дісталася нев'янучій красуні, колишній коханці Кіану Рівза Дайан Кітон, якій 5 січня виповнився 61 рік.

      Не образили укладачі рейтингу й чоловіків. Невиправний донжуан Джек Ніколсон може тішитися: у свої 69 він усе ще залишається найпривабливішим для жінок (звісно, за версією «фахівців» із Lovefilm.com). Найкращий виконавець ролі Джеймса Бонда, 76-річний шотландський сер Шон Коннері, — другий. Третє, четверте і п'яте місця посідають, відповідно, Роберт Редфорд (70 років), Клінт Іствуд (76) та зірка мюзиклу «Дівчата мрії» Денні Гловер (60).