Проміняти не можна. Можна продати зі знижкою

30.01.2007

      Ліричний герой у відомій пісні з не менш відомого фільму запевняв — мовляв, нізащо не проміняю заводську прохідну, «що в люди вивела мене». Прохідна донецького заводу «Точмаш», який свого часу не без успіху працював на «оборонку», таки теж дала багатьом його працівникам своєрідну путівку в життя. Тому ні проміняти, ні обмінювати її на щось також ніхто не збирався. А ось продати — запросто. Саме до такої комбінації вдалися керівники «Точмашу», яким, схоже, тепер «світить» відповідальність за отримання хабара в особливо великих розмірах.

      За попередньою інформацією правоохоронців, перший керівник ТОВ «Точмаш» та його заступник були затримані в кабінеті нотаріуса в момент оформлення купівлі-продажу одного з заводських приміщень. Ще одним фігурантом цієї справи є директор місцевого підприємства, який взявся придбати приміщення центральної прохідної «Точмашу». Причому він мав намір зробити придбання об'єкта не за повну його вартість, а із солідною «знижкою».Тому, в свою чергу, і запропонував зговірливим керівникам 300 тисяч доларів.

      У прес-службі обласної прокуратури Донецької області підтвердили факт затримання посадових осіб «Точмашу», які спокусилися на 300 тисяч «зелених» у ході купівлі-продажу приміщення центральної прохідної, запропоновані її потенційним новим власником. Зараз за цим фактом триває розслідування, від результатів якого й залежатиме подальша доля учасників торгів навколо заводської прохідної, що, виявляється, виводить не тільки в люди, а декого й на чисту воду.