Банкіри рятують українських дітей із вродженими патологіями серця

30.01.2007
Банкіри рятують українських дітей із вродженими патологіями серця

Реанiмобiль прийшов на допомогу дiтям.

      25 січня відбулася передача Всеукраїнським благодійним фондом «Дитячий світ» автомобіля реанімаційної кардіологічної допомоги Науково-практичному центру дитячої кардіології та кардіохірургії  МОЗ України.

 

       В урочистій церемонії взяли участь президент Надра Банку Ігор Гіленко, керівник Центру, кардіохірург світового класу Ілля Ємець, президент фонду «Дитячий світ» Людмила Гайова, директор Департаменту надання медичної допомоги населенню МОЗ України Раїса Мойсеєнко. Ілля Ємець зазначив, що дитяча медицина в Україні є найменш захищеною галуззю системи охорони здоров'я, тому допомога меценатів відіграє неабияку роль у покращенні її якісного рівня.

      У червні 2006 року Всеукраїнським благодійним фондом «Дитячий світ», засновником якого є Надра Банк, було розпочато збір коштів на придбання реанімобіля для Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Реанімобіль — це карета швидкої кардіологічної допомоги, що забезпечує максимально оперативне, безпечне та комфортне транспортування хворих малюків, а в критичних випадках дозволяє розпочинати операцію вже на шляху до лікарні.

      До благодійної акції приєдналися співробітники та клієнти Надра Банку, а також українські підприємства, громадські організації, зірки естради, спортсмени тощо. За півроку було зібрано значну суму, якої, проте, не вистачало для купівлі та облаштування реанімобіля. Решту коштів надав Надра Банк. На початку цього року спільними зусиллями реанімобіль було придбано та укомплектовано необхiдним обладнанням. «Від щирого серця дякуємо кожному, хто приєднався до цієї благородної справи, адже завдяки вам малюки з вродженими патологіями серця отримали шанс на здорове та повноцінне життя, — сказав президент Надра Банку Ігор Гіленко пiд час урочистого заходу. — Ми маємо вже сьогодні дбати про майбутнє. Бізнесмени не можуть лишатися осторонь від проблем суспільства. Наприкiнцi минулого року за сприяння Надра Банку облаштовано дитячу кімнату-їдальню та ігровий майданчик для маленьких пацієнтів Центру. Нині ми передаємо лікарні реанімобіль. Найближчим часом розпочнеться акція зі збору коштів для обладнання обласних дитячих лікарень. Реальна допомога та всебічна підтримка хворих дітей iз боку ділових кіл сприяють вихованню сильного покоління здорових українських дітей».

      Після офіційної частини перед малюками-пацієнтами кардіоцентру виступили дитячі самодіяльні колективи Києва та популярні зірки української естради. Гості Центру пригостили дітлахів величезним смачним тортом та подарували різнобарвну феєрію сотень повітряних кульок, на кожній з яких було написано побажання здоров'я та щастя. Кольорові кульки пiднялиcя у зимове небо, несучи з собою дитячу мрію про казку, про життя, про серце, що не болить.

Iван ПЕТРОВ.
* * *

      Детальнiше про роботу Hауково-практичного центру  дитячої кардiологiї та кардiохiрургiї читайте на 10-й стор.