Індіана знову найкращий

30.01.2007
Індіана знову найкращий

Форд аж двічі представлений у чільній десятці рейтингу.

      За порівняно недовгу історію кінематографа фільмів у жанрі «екшн» (або, по-простому, бойовиків, пригодницьких стрічок та фільмів-катастроф) знято чи не найбільше. Ще б пак, адже на «адреналінове» кіно глядачі завжди йдуть охоче. Не дивно, що актори, які знімаються у таких стрічках, завжди користуються неабиякою популярністю й любов'ю кіноманів. От один із найпопулярніших таблоїдів у світі, британська газета «Сан», і вирішив поцікавитися, кого ж із кінозірок «бойового» жанру люблять найбільше.

      Як з'ясувалося, на тлі всіх сучасних героїв досі немає рівних старому-доброму Індіані Джонсу. Саме за виконання ролі непосидючого археолога-мандрівника перше місце в рейтингу найулюбленіших акторів жанру «екшн» беззаперечно дісталося Гаррісону Форду. В свої 64 роки він не лише залишається в чудовій формі, а й планує знову знятися в новій, четвертій, серії пригод Індіани.

      Другу позицію в серцях глядачів посідає нинішній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер — за роль Термінатора у трьох однойменних фільмах. А на третій сходинці розмістився супершпигун Британської імперії Джеймс Бонд, проект неабиякий, а саме — у виконанні Шона Коннері. Недарма ж сера Шона називають найкращим спецагентом 007 за всю історію екранізації романів Яна Флемінга.

      Брюс Уїлліс зi своїм «Міцним горішком» задовольнився четвертою сходинкою рейтингу, лише трохи випередивши покійного Крістофера Ріва, якого кіномани вшанували п'ятим місцем за роль Супермена. А шостим, що цікаво, знову став... Гаррісон Форд — цього разу як космічний капітан Хан Соло зі старих епізодів «Зоряних воєн».

      Не забули респонденти опитування і про жінок. Серед актрис найбільш героїчною i безстрашною була визнана Сігурні Уївер — за свою невтомну боротьбу з «Чужими».