«Основний інстинкт-2» стане «малиновим»?

25.01.2007
«Основний інстинкт-2» стане «малиновим»?

Шерон Стоун (лiворуч) у сiквелi «Основного iнстинкту».

      Напередодні оголошення номінацій «Оскара» організатори так званого «анти-Оскара» — премії «Золота малина» — оприлюднили власний список потенційних лауреатів такої небажаної для кінозірок нагороди. Адже «Золота малина», на відміну від «золотого чоловічка», вручається фільмам та їхнім творцям, які за результатами минулого року були визнані найбездарнішими.

      Отже, беззаперечним лідером за кількістю номінацій стала стрічка «Основний інстинкт-2». Сіквел знаменитого еротичного трилера висунутий на здобуття «гран-прi» — «найгірший фільм». Виконавиця головної ролі Шерон Стоун також номінована в одній з найголовніших номінацій — як найгірша актриса року. Окрім того, фільм претендує на нагороди в номінаціях «найгірший режисер», «найгірший актор другого плану», «найгірший сценарій» та «найгірший сіквел».

      На звання найгіршого фільму року також можуть розраховувати стрічка вічно таємничого режисера Найта Ш'ямалана «Дівчина з води», кримінальна комедія «Бешкетник» (Little Man) та фільм «Бладрейн».

      Цього року оргкомітет «Золотої малини» додав до звичних номінацій іще одну — «найгірший фільм для сімейного перегляду». Тут за «Малину» змагатимуться «Гарфілд-2», «Санта Клаус-3», «Божевільня на колесах», «Волохатий тато» і «Ласкаво просимо, або Сусідам вхід заборонено» (комедійний актор та режисер Денні Де Віто за цей фільм отримав номінацію «найгірший актор другого плану»).

      «Золоту малину» в номінації «найгірший актор» можуть отримати Ден Уїтні, Роб Шнайдер, Марлон та Шон Уейанси (за фільм «Бешкетник»), Ніколас Кейдж («Плетена людина») або Тім Ален, якого номіновано одразу за три фільми: «Санта Клаус-3», «Волохатий тато» і «Повернення Зума»).

      Найгіршу актрису оргкомітет обиратиме з-поміж згаданої Стоун, Хіларі та Хейлі Дафф (сестри номіновані «одним рядком» за фільм «Матеріалістки»), Ліндсей Лохан («Поцілунок на щастя»), Крістанни Локен («Бладрейн») та Джессіки Сімпсон («Побачення моєї мрії»).