Сумно, хлопці, сумно...

19.01.2007
Сумно, хлопці, сумно...

Перемога Олександра Хвоща виглядала найбільш переконливою. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

      Кубок України з греко-римської боротьби справив невеселе враження. Хоча за «базовими» показниками мав би стати цікавою спортивною подією — в першу чергу через те, що проходив на головній критій аренi столиці — у Палаці спорту. Але саме це примiщення красномовно вказало на організаційні прорахунки. Розраховані на шість iз гаком тисяч глядачів трибуни у вівторок—середу вражали порожнечею. Звичайних уболівальників було дуже мало — за подіями спостерігали переважно ті, хто мав безпосереднє відношення до змагань (спортсмени, тренери, масажисти і журналісти). Добре, що така арена приймає турнір, однак «розкрутка» Кубка України у ЗМІ зовсім не відповідала розмірам зали. Не сприяв напливу публіки і денний час проведення змагань. Наприклад, у другий день, коли медалі розіграли у чотирьох із семи вагових категоріях, поєдинки завершилися близько третьої години.

      Не вразив спеціалістів і рівень боротьби, продемонстрованої учасниками змагань. Головний тренер збірної України Нельсон Давидян виглядав засмученим: «Чесно кажучи, хлопці виступили слабенько. Мені зовсім не сподобалося, як боролися спортсмени. Якісь мляві вони були, жодного особливо відзначити не можу. Сподіваюся, що на Кубку світу, що у лютому відбудеться в Туреччині, атлети додадуть у майстерності. За результатами цих змагань і вирішимо, хто увійде до складу національної команди, що вирушить у квітні до Болгарії на чемпіонат Європи».

      Додамо, що в Кубку України через травму не брав участь Володимир Шацьких, який восени у китайському місті Гуанчжоу виборов «золото» чемпіонату світу. Як сказав Давидян, це ушкодження не дозволить Шацьких поїхати і на Кубок світу.

 

ТАБЛО

Кубок України (Київ, Палац спорту, 16—17 січня)

      Переможці: категорія до 55 кг — В'югар Рагімов (Запорізька обл.); 60 кг — Микола Прокоф'єв (Миколаївська); 66 кг — Олександр Хвощ (Запорізька); 74 кг — Дмитро Пишков (Луганська); 84 кг — Володимир Ліщинський (Миколаївська); 96 кг — Дмитро Тимченко (Харківська); 120 кг — Олександр Чернецький (Київ).

      Командний залік: 1. Київ. 2. Миколаївська обл.

3. Запорізька обл.