Втрати до старту

13.01.2007
Втрати до старту

Юлія Вакуленко залишилася єдиною українкою у кваліфікації «Аустреліен оупен». (Фото РЕЙТЕР.)

      Поки у нас надворі панує невизначена пора року, яку в цей час прийнято називати зимою, у Південній півкулі у розпалі літо. Саме Австралія приймає перший із чотирьох турнірів серії «Великого шолому-2007». На відкритий чемпіонат Зеленого континенту заявилося аж десятеро представників України. Утім ще у відбіркових матчах половина з них зійшла з дистанції.

      На хардових кортах Мельбурна уже зачохлили ракетки обидва наші чоловіки. 18-річний харків’янин Олександр Долгополов-молодший у першому ж матчі поступився представникові США Алексу Кузнєцову — 6:7, 5:7. Кращий тенісист України Сергій Стаховський спочатку здолав венесуельця Ромеро, але потім уже вдруге в цьому році програв швейцарцю К’юдінеллі — 6:7, 4:6.

      Четверо наших дівчат розпочали виступи на «Аустреліен оупен» також із кваліфікації, але до третього, останнього, кола відбору дійшла лише 23-річна Юлія Вакуленко. Посіяна під п’ятим номером кримчанка у трьох партіях переграла німкеню Кербер і румунку Нікулеску. За вихід до основної сітки Юля, яка мешкає переважно в Барселоні, посперечається з росіянкою Павлюченковою.

      Щодо інших наших дівчат, то найбільш несподіваним став «виліт» першого номера «посіву» кваліфікації — Катерини Бондаренко. Киянка примудрилася програти 16-річній француженці Аліз Корне — 4:6, 6:1, 4:6. Перспективна одеситка Вікторія Кутузова не змогла скласти конкуренції американці Юберуа — 5:7, 3:6. Досвідчена харків’янка Тетяна Перебийніс пройшла Акгуль Аманмурадову з Узбекистану, але потім у трьох партіях поступилася француженці Коен-Алоро.

      Ще четверо наших землячок — Олена Бондаренко, Юлія Бейгельзімер, Юліана Федак та Ольга Савчук — розпочнуть виступи в «Мельбурн-парку» одразу з основної сітки, причому Бондаренко-старша вперше потрапила в число «сіяних» на турнірі «Великого шолома» — наша найкраща ракетка отримала 29-й номер посіву.

      А під першим номером почне боротьбу росіянка Марія Шарапова. Вона таким чином заступить найсильнішу тенісистку світу Жюстін Енен-Арденн із Бельгії, яка пропускає австралійську першість «через особисті причини».