Карнавальна ніч і телевізорні дні

29.12.2006
Карнавальна ніч і телевізорні дні

Сiм вiджеїв з каналу «ТЕТ»

      Можна на нього лаятися, можна зневажати, можна іноді ігнорувати, але у дні святкового новорічного марафону, не вибираючись із міста, без телевізора уявити свої канікули важко. І хай мене зараз усі засудять! А тепер разом погортаємо телепрограму: що підготував на ліниві дні наш «голубий» друг? Одразу попереджаю, варто запастися антиалергійними засобами, тому що одні й ті самі «зірки» тусуватимуться на всіх каналах, кочуватимуть із однієї програми в усі, тому не думайте, що у вас параноя, назвемо це алергією.

      «Цей Новий рік — знов по телевізору нічого буде дивитися, а ти, як дурень, сидітимеш із пультом і все одно клацатимеш», — песимістично спрогнозувала теленіч із 31 грудня на 1 січня колега з «УМ». А «Танці з зірками»? — запитала я. «От єдине, що може врятувати — це «Танці». Мабуть, не тільки ми двоє побиваємося щодо видовищ, і не тільки ми двоє чекаємо «Новорічні танці з «1+1», які почнуться в неділю о 23.15, перервуться на привітання Президента і далі триватимуть до 2.30. Навіщо придумувати колесо або перечитувати «Тисячу і одну ніч» Шахерезади, якщо можна взяти найрейтинговіший проект, до того ж красивий і позитивний, і зробити його в жанрі новорічного вогника. «Плюси» так і зробили — чотири найпопулярніші пари проекту — Наталя Могилевська — Влад Яма, Володимир Зеленський — Олена Шоптенко, Віталій Козловський — Ксенія Горб і Руслана Писанка — Володимир Коваленко станцюють у новорічну ніч свої найкращі танці, крім «героїв паркету», граційні па показуватимуть найкращі танцювальні колективи України. Концертна режисура передбачає чергування вокальних, танцювальних і розмовних номерів, а новорічна — зобов'язана вражати і дивувати. На «плюсах» у цю ніч Лайма Вайкуле співатиме дуетом із Гайтаною, Кузьма з Борисом Моїсеєвим, Тіна Кароль із Дімою Біланом (пташки «Євробачення» виконають дует Вітні Х'юстон та Енріке Іглесіаса), а Ані Лорак перевтілиться у Кайлі Міноуг. Розмови розмовлять буде Юрій Горбунов з ведучими «1+1», також у розмовному жанрі працюватиме Остап Ступка, який проведе ніч за шинквасом, а до нього апелюватимуть Ольга Сумська і Руслана Писанка, котрі шукатимуть собі партнерів для танців. Упродовж ночі вималюються кандидати на наступний сезон у проекті «Танці з зірками», і найбільший претендент — ненька Вєрки Сердючки. Щоб матуся не зганьбилася, Вєра сама її тренуватиме. Без Таїсії Повалій та Ірини Білик новорічна ніч не святиться, тому вони, звичайно, теж будуть у компанії з Володимиром Гришком, «кроликами», Анастасією Стоцькою, братами Кличками etc.

      «Плюси» підготували в новорічне меню ще одну страву власноруч — двосерійний телевізійний фільм «у жанрі Нового року» «Давай пограємось». Олександр Ітигілов-молодший зняв комедію про дружбу шестирічного вундеркінда (Мишко Федоровський) і бандита Кондора (Стас Дужніков), теж шестирічного в душі. Це такий український варіант «Один удома». У групи є ще два приводи для гордощів — маму хлопчика грає одна з найвродливіших російських актрис, дружина Єгора Кончаловського Любов Толкаліна, а спецефекти для фільму робила команда, яка працювала над «Денною вартою» і «Нічною». Прем'єра відбудеться 31 грудня о 15.45. Зверніть увагу, що 31 грудня Новий канал покаже дві серії класики сімейного кіно — «Один удома» (10.05) і «Один удома-2» (20.50).

      На «Інтері» завжди знімають 2—3 новорічні мюзикли — по-перше, на півроку працевлаштовані всі амбітні режисери-кліпмейкери, по-друге, від Романа до Йордана є що крутити, по-третє, інтерівський продукт «на ура» гуркоче в усе ближнє зарубіжжя — бо «зірки» ж там старі, добрі, російсько-радянські. Цього року «Інтер» «підняв» два проекти — «Космічні канікули» і «Карнавальна ніч», а на «перевалі» років покаже нам парафраз рязанівського хіта з найсправжнісінькою Людмилою Гурченко — початок о 22.45, перерва на президентське вітання і з 00.00 до 2.45 — карнавалимо з пультом напоготові. Після невеликої перерви на денний сон, 1 січня о 21.15 — історія про дівчинку Машу, яка з батьками святкувала Новий рік на дачі і побачила по «телеку» конкурс «Космобачення». І попхалася туди... Стару історію на новий лад розкажуть два реальні конкуренти на конкурсі «Євробачення-2006 Діма Білан(Росія) і Тіна Кароль (Україна), а до них доєдналися і Жанна Агузарова, і Філіпп Кіркоров, і Ірина Білик, і Ольга Сумська, і Софія Ротару. Оригінальний сценарій до мюзиклу написав Антон Фрідлянд, а зняв Семен Горов.

      Про те, що було на знімальному майданчику за кадром, що залишилося на відрізаній плівці в операторів і звукорежисерів, буде намагатися розповісти новорічна «Мелорама» 31 грудня 0 12.00. Наскільки музичні журналісти виконували роль, чи наскільки піарили рідний продукт — побачимо. Втім «Мелорама» не спатиме всі свята — на 7 і 14 січня «Інтер» заанонсував покази, як Наталя Могилевська, Таїсія Повалій, Олександр Пономарьов, ТНМК, «Алібі», «Друга ріка» відзначають Новий рік, у що вдягаються, чим зігріваються.

      «5-й канал» обіцяє 31 грудня показати, як святкують Новий рік у протилежних кутках планети — новорічні феєрверки у Лондоні, Берліні, Сіднеї, екзотичні церемонії у Тайпеї, Токіо, Багдаді, і в протилежних кутках України — готуються прямі включення зі святкових майданів найбільших міст. Ольга Котлицька в програмі «На перший погляд» (16.15) перенесе всіх у Фінляндію до Санта Клауса. Також на «5-му» цілий день підбиватимуть підсумки — Ел-Кравчук, Дмитро Чекалкін, Богдан Бенюк, Антон Мухарський у ток-шоу Данила Яневського «Майдан» (19.30, 2.00), у вечірній інформаційній програмі «Час», і Святослав Циголко у новому фільмі «Українська незалежність: рік 2006» (00.15, 4.50) — цей фільм започатковує традицію підбивання річних підсумків на «5-му каналі». Протягом дня глядачів вітатимуть з Новим роком ведучі каналу, о 23.45 — Президент України, а після нього в 10-хвилинному ролику — українські політики та відомі особистості.

      Телеканал КІНО з розумінням поставився до людської психології: мовляв, свято — це не тоді, коли ти сидиш із олів'є в тарілці і келихом напоготові, а коли ти його чекаєш, і протягом тижня показував хороші, добрі і веселі сімейні фільми. А 30 і 31 грудня — суцільне, ну, суцільне кіно, як ретро, так і прем'єрне: 30 грудня — о 8.30 «Незнайко на Місяці», о 10.00 «Острів скарбів», о 16.00 «Я бачив, як мама цілувала Санту», о 18.20 — «Здрастуйте, я ваша тьотя»; 31 грудня — о 13.55 «Карлсон, який живе на даху», о 15.15 «Таємниця Снігової Королеви», о 17.35 «Дванадцять місяців», о 20.00 «Дуже гламурне Різдво». 30 грудня о 22.10 КІНО покаже прем'єру картини «Один у новорічну ніч», а 31 о 21.40 — закріпить успіх цієї картини повторним сеансом. Після привітання Президента на каналі показуватимуть хороший радянський жанр кіноконцерт — асорті з улюблених фільмів.

      Найсвіжіший київський канал СІТІ з 00.00 до 01.10 показуватиме кліпи і привітання українських артистів.

      Перший національний виявив неабияку турботу про дорослих, заповнивши свою програмну сітку мультиками і дитячими прем'єрами. Щоб не плутались під ногами 31 грудня у відповідальний час iз 21.35, нехай включають «Піноккіо 3000» — прем'єра від творців блокбастерів «Термінатор-3», «Титанік», «П'ятий елемент». А 1 січня взагалі лафа, ніхто тобі похмілля не псує, бо по телевізору ідуть: о 12.20 — мультфільм «Різдвяна ялинка», о 13.00 — «Щасливий ельф», о 13.50 — прем'єра шведського фільму «Макс і Джозеф: подвійні неприємності», о 15.30 — мультик «Оленятко», о 16.05 — фільм «Попелюшка». На канікулах на дітей також очікують дві прем'єри — сімейний фільм «Хільдегарде» й універсальний «Квест Аріани». До і після колядок Президента Перший національний покаже дві частини новорічного дефіле «Модна країна» (??). Овва, оригінально. А з 1.25 — Віденський бал, хто не потрапив — хай облизується, хто кружляв там, мов метелик, у вальсах, подивиться на себе, коханого, і родичам продемонструє. З 16.35 до 21.00 на Першому національному покажуть музичну програму «Новорічний розгуляй» з Ані Лорак, Борисом Моїсеєвим, Юлією Савичевою, «Алібі» та іншими артистами. Цікаво, що таку саму назву я знайшла в програмній сітці СТБ о 2.30 новорічної ночі. Тішу себе, що це не єдине святкове дежа вю.

      ICTV, спасибі йому, ніяких розгуляїв не обіцяє, а от повноцінний новорічний фільм «Леся + Рома» уже зняли. Його показуватимуть з 21.30 і аж до виступу Президента. В цьому фільмі не тільки нарешті засвітять обличчя руки, ноги й голоси, які були в серіалі безіменними, а це Тамара Яценко, Влад Задніпровський, Олексій Вертинський, Поліна Вайневич, Ігор Гнєздилов, а Рома і Леся ще й тілами поміняються, проте з хепі-ендом. Під Новий рік Леся і Рома заспівають, уявляєте? О 19.30 31 грудня ICTV покаже «Шрека», але увага — українською мовою, літературну адаптацію зробив «батько» українського «Альфа» Олекса Негребецький.

      На каналі ТЕТ з 00.15 новорічна ніч пройде з усіма сімома віджеями Мартiною, Чуковським,Гуревичем, Ланою, Хижняк, Кукуюкон, Молокановою, які зазвичай по черзі приходять для нічних розваг у ваш домашній телевізор. А якщо хтось дуже занудьгував за Кремлем і курантами, телеканал «Україна» забезпечить вам свіжий «Голубий вогник» із Шаболовки — це ж простіше, ніж самим щось конкурентоспроможне створити. Ну і слов'янська єдність, як-не-як. Оригінальним кіномарафоном відзначить Новий рік К1 — о 21.30 вони запропонують «Сибірського цирульника» Микити Михалкова, о 1.40 — фільм «Богдан Хмельницький», а о 3.30 — «Тарас Шевченко». А ви кажете, немає альтернативи.

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>