Їжте більше «в пику» Росії!

26.12.2006

      Попри економічну блокаду з боку Росії, що триває, грузини не втрачають свого славнозвісного оптимізму. Їм своє робить! І навіть світовий рекорд для Книги Гіннесса, до якого почала готуватися мерія Тбілісі, варто сприймати як життєрадісну відповідь російським недоброзичливцям.

      За повідомленням агенції «Новості-Грузія», до 31 грудня в муніципалітеті обіцяють приготувати рекордну кількість традиційних страв грузинської кухні. В останній день 2006 року для всіх тбілісців накриють величезний новорічний стіл із харчем небувалих розмірів. Зокрема, за словами керівника міської служби благоустрою Коби Субеліани, кухарі спечуть хачапурі площею 20 квадратних метрів, виготовлять козинаки (пастилу з горіхів і меду) завдовжки п'ять метрів, приготують рекордну кількість сациві тощо.

      Ініціатором акції виступило міністерство культури, охорони пам'ятників і спорту Грузії. Новорічні свята в Тбілісі почалися вчора й триватимуть до 7 січня. Харчове розмаїття доповнюватимуть щоденні естрадні й театралізовані шоу та новорічні ярмарки. Прихід Нового року у Тбілісі відзначать гала-концертом на площі Свободи.