ХРОНІКА

26.12.2006
Волейбол

      Чоловіки. Кубок України. Фінал чотирьох (Харків)

      Півфінали: «Локомотив» (Харків) — «Кримсода» (Красноперекопськ) — 3:2, «Азот-Спартак» (Черкаси) — «Локомотив» (К) — 3:1

      За третє місце: «Кримсода» — «Локомотив» (К) — 0:3

      Фінал: «Локомотив» — «Азот-Спартак» — 3:1.

      Харків'яни вчетверте стали володарем національного Кубка.

* * *

      Українська суперліга. Жінки. 7-й тур. «Керкінітіда» — «Сіверськодончанка» — 0:3, 3:2; «Орбіта-Університет» — «Галичанка» — 3:1, 3:1; «Іскра-Педуніверситет» — «Круг» — 0:3, 0:3; «Джинестра» — «Рось-Університет» — 3:0, 3:1.

      Турнірне становище: «Круг» — 27, «Сіверськодончанка», «Орбіта»– 23, «Галичанка» — 22, «Керкінітіда» — 21, «Джинестра» — 20, «Рось» — 17, «Іскра» — 15.

      Дві поразки в Запоріжжі опустили тернопільську «Галичанку» з другого місця на четверте. А безперечним переможцем першого кола став черкаський «Круг», який у 14 матчах зазнав лише однієї поразки.

Баскетбол

      Українська чоловіча суперліга. Перенесений матч: «Дніпро» — «Одеса» — 76:63 (Завацкас (19) — Варнеліс (18)).

* * *

      Головним тренером «Львівської політехніки» став Валентин Воронін, відомий по роботі в «Одесі» й ВОЗКО. На цьому посту він замінив Андрія Шапталу, під чиїм керівництвом львів'яни виграли лише один матч із 12 і за підсумками першого кола посіли передостаннє місце у чемпіонаті.

* * *

      Український форвард Станіслав Медведенко, який у 2000—2005 роках виступав за «Лос-Анджелес лейкерз», а потім тривалий час лікувався після травми спини, наразі веде переговори з іншим клубом НБА — «Атлантою хоукс». 27-річний баскетболіст провів у США декілька тренувань із «Яструбами» і справив на тренерів позитивне враження. Щоправда, наразі список гравців «Атланти» укомплектований, і потрапити в заявку Медведенко зможе не раніше, ніж хтось отримає травму або буде відрахований.

Футбол

      Максимом Калиниченком — півзахисником московського «Спартака» і збірної України — активно цікавиться київське «Динамо». Поки що клуби не можуть зійтися в ціні: росіяни хочуть 4 млн. євро, динамівці пропонують 3 млн. доларів. Сам футболіст хотів би від роботодавців почути гарантії місця в основному складі. Останнім часом Максим нечасто виходив у «старті» «Спартака», а в «Динамо» на його позиції грають Ротань і Рінкон.

* * *

      Олег Лужний — у минулому гравець, а нині — один із тренерів київського «Динамо» — повідомив, що проведе свій прощальний матч у травні 2007 року. Відбудеться він у Львові, адже свій шлях у великий футбол екс-захисник збірної України починав у «Карпатах».