ХРОНІКА

23.12.2006
Футбол

      Захисник київського «Динамо» Андрій Несмачний пройшов медогляд в англійському клубі «Блекберн» для можливого підписання контракту. Головний тренер «Блекберна» Марк Х'юз прокоментував інтерес до українського оборонця в інтерв'ю сайту Sporting Life: «Ще під час роботи у збірній Уельсу я відзначив цього футболіста. Ми двічі грали з Україною, і Несмачний відмінно справлявся зі своїм флангом, прекрасно розгадував наші комбінації й дуже добре підключався до атаки». Уже за фактом огляду в Англії тренер засвідчує: «Моє перше враження від Андрія дуже приємне. Він спокійний, упевнений хлопець, мене порадувало його бажання тренуватися і показати себе у справі».

* * *

      Іспанія. Останній матч 16-го туру прімеро: «Барселона» — «Атлетико» — 1:1 (Роналдіньйо, 41 — Агуеро, 60).

Хокей

      НХЛ. Результати матчів за участю українців: «Оттава» — «Тампа-Бей» — 2:4 (Федотенко «Т» — 13 хв. 37 сек., 1+0, корисн. «+2», 1 кидок), «Монреаль» — «Філадельфія» — 4:2 (Житник «Ф» — 23:42, 0+1, «-2», 5 кидків — найбільше серед гравців обох команд, 4 хв. штр.).

      Єдиний кидок Руслан Федотенка у матчі проти «Оттави» дозволив йому записати на свій рахунок дев'яту закинуту шайбу в сезоні. А захисник Олексій Житник заробив перше очко у формі «Філадельфії», віддавши десяту гольову передачу в сезоні.

Олімпізм

      На виконкомі НОК, що вперше зібрався у новому складі в Домі футболу, голову спортивного департаменту Мінмолодьспорту, президента Асоціації олімпійців Ніну Уманець затвердиои шефом місії НОК на літніх Олімпійських іграх 2008 року.