А тренером у них буде Папа?

21.12.2006

      Один із чільних представників Ватикану, кардинал Тарчісіо Бертоне, зізнався: він та його колеги-кардинали мріють про власну футбольну команду, яка входила б до вищої італійської ліги і змагалася з «Ромою», «Інтером» та іншими грандами. Держсекретар Ватикану сказав, що серед церковних семінаристів та молоді, яка входить до католицьких клубів Італії, дуже багато молодих талановитих футболістів. Стосовно кольорів клубу, то ними, без всякого сумніву, мають бути біло-жовті кольори Ватикану.

      Кардинал визнав, що серед ватиканської верхівки дуже багато серйозних уболівальників, і він є одним із них — уболіває за «Ювентус». А архієпископ Генуї є не лише затятим уболівальником «Сампдорії», а й... коментує матчі за участю цієї команди на місцевому телебаченні.

      Держсекретар Ватикану при формуванні майбутньої команди Святого престолу особливу надію покладає на семінаристів походженням із Бразилії. Стосовно останнього скандалу з корупцією в італйіській серії А, то кардинал Бертоне вважає це явище тимчасовим, перехідним.

      Високий достойник ще не вирішив, як бути з іграми, які відбуваються в неділю, адже семінаристи повинні присвячувати цей день Богу, а не ганятися за м'ячем на футбольному полі.