Зашити рот «Шансону»

09.12.2006

      Група єкатеринбурзьких художників з творчого об'єднання «Куди біжать собаки» створила портативний пригнічувач радіосигналів під назвою «Антишансон», повідомляється в російському виданні американського рок-часопису «Роллінг стоун». Творці приладу заявляють: «Він стане постійним супутником пасажирів таксі та громадського транспорту, дозволяючи непомітно глушити сигнал остогидлої радіостанції завдяки радіоперешкодам на необхідній частоті». «Антишансон» нагадує звичайний кишеньковий радіоприймач із круглою ручкою настроювання на частоту і працює від звичайної батарейки.

      Кореспондент «Роллінг стоун» першим випробував винахід єкатеринбуржців у таксі та громадському транспорті Москви. Прилад достатньо сховати під одягом і поворотом ручки налаштувати на частоту радіостанції, яку слухає водій. Це легко, оскільки при потраплянні на частоту радіостанції в ефірі настає повна тиша, так званий «білий шум». Прилад так само безвідмовно спрацьовував у кафе, шашличних та інших закладах громадського харчування, де відвідувачів частують небажаною музикою.

      За словами членів арт-групи «Куди біжать собаки», прилад наразі існує лише в кількох примірниках, але на цей момент знайшлося стільки бажаючих придбати його, що автори серйозно роздумують над налагодженням промислового виробництва. Собівартість пристрою становить лише 300 рублів. І в нас знайшлося б немало бажаючих мати такий «краник» для перекриття того потоку ефірних помиїв «Радіо Шансон» та інших подібних FM-станцій, що їх деякі водії силоміць «вливають» пасажирам у вуха під час поїздок у транспорті.